Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: hazai pályán vesztette el a veretlenségét a Besiktas – videóval

A Galatasaray vasárnapi győzelme után hétfő este rendezték a török bajnokság (Süper Lig) 6. fordulójának rangadóját a Besiktas és az Istanbul Basaksehir között…

(Photo by Elif Oztürk Ozgoncu/Anadolu Agency via Getty Images)

A küzdelmes török rangadón az Istanbul Basaksehir házon kívül 1-0-ra legyőzte a Besiktast. Némi meglepetésre a vendégek kezdték jobban a találkozót és több lehetőségük is adódott a vezetés megszerzésére, melyekkel azonban képtelenek voltak élni. A mezőnyben élénk küzdelem zajlott, de a kapuk keveset forogtak veszélyben. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A második félidőben még inkább megélénkült a játék, nyíltsisakos küzdelem zajlott, bármelyik csapat vezetést szerezhetett volna. Végül egy ellentámadás végén a vendégek kerültek lépéselőnybe, amikor Bertrand Traoré becselezte magát a tizenhatoson belülre és remek lövéssel lőtte ki a rövid sarkot, melyre Bilgin kapus nem érhetett oda. A hajrában a BJK hiába igyekezett az egyenlítésért, képtelenek voltak betalálni, így elbukták két veretlen csapat egymás elleni rangadóját.

Besiktas – Istanbul Basaksehir 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. B. Traoré (71.)

 

A szintén veretlen Konyaspor vezeti a bajnokságot, ám a második helyre fellépő Istanbul Basaksehir úgy gyűjtött egyel kevesebb pontot, hogy kevesebb mérkőzése van. Utóbbival azonos pontszámmal bír a most legyőzött Besiktas, valamint a Galatasaray együttese. A Fenerbahce és a címvédő Trabzonspor egyaránt a tízpontos csapatok táborát erősíti, de utóbbi még este pályára fog lépni az Adana Demirspor vendégeként.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore