Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: ötgólos meccset nyert meg idegenben a Galatasaray – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 6. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Galatasaray a mindig veszélyes Kasimpasa otthonába látogatott…

A nyári erősítésekkel jelentősen megtámogatott Galatasaray hátrányból fordítva aratott 3-2-es sikert a Kasimpasa vendégeként egy küzdelmes mérkőzésen. A vendégek hiába kezdték helyzetekkel a mérkőzést, az első negyedóra végén a hazaiak voltak eredményesek, miután Stephane Bahoken befejelt egy baloldai beadást. Négy perccel később egalizált a hátrányba kerülő Galata, Akgün bejátszását Bafetimbi Gomis közvetlen közelről sodorta a kapuba. A továbbiakban is a vendégek voltak aktívabbak, de csak kapufáig jutottak az első félidő hátralévő részében. A szünet után viszont alig öt perc elteltével átvette a vezetést Okan Buruk csapata, miután Sérgio Oliveira kiugratásából Kerem Aktürkoglu volt eredményes. A hátrányba kerülő hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, de újabb gólt húsz perc múlva megint a Galata és megint Kerem Aktürkoglu szerzett, aki ezúttal egy távoli lövéssel vette be Taskiran kapuját. A Kasimpasa mindent megpróbált a felzárkózás érdekében, de a vendégek is veszélyesek voltak a kontráikból. Végül a rendes játékidő utolsó percében egy szöglet után Sadik Ciftpinar fejelte be a hazaiak második gólját, mellyel azonban már csak szorosabbá tudták tenni az eredményt.

Kasimpasa – Galatasaray 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Bahoken (16.), Ciftpinar (90.), ill. Gomis (20.), Aktürkoglu (50., 69.)

 

Pillanatnyilag a Konyaspor vezeti a bajnokságot, a Galata pedig a harmadik helyre zárkózott fel, de hétfő este kerül sor két veretlen csapata, a Besiktas és a Basaksehir egymás elleni mérkőzésére, amely még átrendezheti a Süper Lig élmezőnyét.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore