Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Espanyol gólvágójával erősített a Rayo Vallecano! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Rayo Vallecano együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették az Espanyoltól Raúl de Tomást.

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Viharos körülmények között, és az átigazolási időszak lejárta után, de lezárult Raúl de Tomás és az Espanyol közös kalandja. A spanyol támadó 2020 januárjában igazolt a barcelonai csapathoz 22,5 millió euróért, és szinte rögtön kulcsfigurává nőtte ki magát. Az itt eltöltött 2,5 éve alatt de Tomás a klub elsőszámú gólfelelőse lett, ami miatt több klubbal is hírbe hozták a nyáron. Az Espanyol legalább 30-40 millió eurót szeretett volna kapni a csatárért, ám végül nem értékesítették őt. Az átigazolási időszak véghajrájában azonban a 27 esztendős támadó és Diego Martínez vezetőedző alaposan összekülönböztek, így a klub mégis szeretett volna túladni játékosán. Ez végül a mai nap folyamán, és jócskán áron alul jött össze. A Rayo Vallecano ugyanis bejelentette, hogy 8+3 millió euróért megvették de Tomást az Espanyoltól, a csatár pedig 2027 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Raúl de Tomás számára nem lesz ismeretlen a Rayo közege, hiszen 2017 és 2019 között itt futballozott kölcsönben, ez idő alatt pedig 66 meccsen 38 gólig és 5 gólpasszig jutott. Mivel a Rayo az átigazolási időszakon kívül igazolta le a támadót, így leghamarabb csak januárban léphet pályára régi-új csapatában, ami azt is jelenti, hogy de Tomás számára minden szemernyi esély elúszott arra, hogy bekerüljön a spanyolok vb-keretébe.  A 27 éves játékos összesen 89 alkalommal lépett pályára az Espanyol színeiben, és 45 találat, valamint 6 előkészítés került a neve mellé.