Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: több hétre kidőlt az RB Leipzig kulcsembere!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a következő hetekben nem számíthat meghatározó középpályására, Konrad Laimerre.

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, az előző fordulóban a Marco Rose irányításával debütáló RB Leipzig hazai pályán 3:0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot. A hazaiak sikerét némileg beárnyékolta az a jelenség, hogy Konrad Laimer többször is lennmaradt a találkozó folyamán és hosszas ápolásra szorult. Végül 85 percet a pályán töltött, de az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy Laimer bokasérülést szenvedett, így a következő hetekben nem léphet pályára.

A lipcseiekre alaposan rájár a rúd, hiszen Laimer sérülése előtt Dani Olmo dőlt ki hosszabb időre, valamint az első forduló óta Lukas Klostermann sem áll a csapat rendelkezésére. Laimer visszatérése nagyjából a válogatott szünet utáni hetekre tehető, ugyanis a középpályás a Franciaország elleni idegenbeli és a Horvátország elleni hazai Nemzetek Ligája-találkozón sem léphet pályára az osztrák válogatottban.

Az RB Leipzigre a válogatott szünet előtt még két idegenbeli mérkőzés vár: a Bajnokok Ligájában a címvédő Real Madridhoz látogatnak, míg a bajnokságban a Borussia Mönchengladbach vendégei lesznek.