Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb PL-mérkőzéseket halasztanak el – HIVATALOS

A Premier League legutóbbi fordulójának elhalasztása után az angol bajnokság vezetése újabb programváltozásokat erősített meg…

(Photo by Dave Howarth – CameraSport via Getty Images)

Az angol bajnokság (Premier League) vezetése a hétfő esti órákban erősítette meg, hogy II. Erzsébet királynő halála miatt a soron következő, nyolcadik forduló tíz mérkőzése közül hetet tudnak megrendezni, három összecsapás viszont elmarad a volt uralkodó temetése miatt.

A vasárnapi mérkőzések közül a Chelsea–Liverpool és a Manchester United–Leeds United, valamint a szombatra tervezett Brighton–Crystal Palace találkozókat nem játsszák le, mivel a mérkőzések biztosítása nem lehetséges.

Az már korábban kiderült, hogy a nemzeti gyász miatt elhalasztják az Arsenal és a holland PSV Eindhoven csütörtöki Európa-liga-főtáblás mérkőzését.

II. Erzsébet királynő múlt csütörtökön, életének 97., uralkodásának 71. esztendejében hunyt el. Ezt követően a hétvégén az Egyesült Királyságban szüneteltek a labdarúgó-bajnokságok. Az angol másod-, harmad- és negyedosztályban keddtől már újra zajlik a küzdelem.

A leghosszabb ideig uralkodó brit királynő az egyedüli, aki két külön országban is nyári olimpiát nyitott meg: előbb 1976-ban a kanadai Montrealban, majd 2012-ben Angliában, Londonban. II. Erzsébetnek számtalan sportkötődése volt, 90 éves kora felett is aktívan lovagolt, és egészen 2016-ig volt a wimbledoni tenisztorna fővédnöke volt. Az 1966-os világbajnokságon ő adt át a Jules Rimet-trófeát a győztes angol csapat kapitányának Bobby Moore-nak.