Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: újabb tisztelgések az elhunyt uralkodó előtt

Életének 97. esztendejében elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója, melyet követően elhalasztották a Premier League elmúlt hétvégére tervezett fordulóját

(Photo by Matthew Ashton – AMA/2022 AMA Sports Photo Agency)

Az UEFA a helyiek kérése értelmében beleegyezett abba, hogy az ebben a fordulóban az Egyesült Királyságban lebonyolításra kerülő Bajnokok Ligája-mérkőzések előtt nem csendül fel a BL-himnusz. A mérkőzés előtt néma csenddel fognak adódni II. Erzsébet királynő emléke előtt.

Továbbá az érintett mérkőzéseken a kezdőkörben nem lesz látható a BL-logó és egyéb reklámokat sem vonultatnak fel a meccs előtt a játék téren. A britek azt is kérvényezték, hogy a meccs előtt eljtászhassák az Egyesült Királyság himnuszát, ennek a kérésnek azonban nem adott helyt a nemzetközi szövetség.

A királynőt életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmorali kastélyban. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 éves eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó. Károly trónra lépése azt is jelenti, hogy az új király idősebb fia, Vilmos cambridge-i herceg a trónörökös.

A leghosszabb ideig uralkodó brit királynő az egyedüli, aki két külön országban is nyári olimpiát nyitott meg: előbb 1976-ban a kanadai Montrealban, majd 2012-ben Angliában, Londonban. II. Erzsébetnek számtalan sportkötődése volt, 90 éves kora felett is aktívan lovagolt, és egészen 2016-ig volt a wimbledoni tenisztorna fővédnöke volt. Az 1966-os világbajnokságon ő adt át a Jules Rimet-trófeát a győztes angol csapat kapitányának Bobby Moore-nak.

Mint ismeretes, a Rangers – Napoli mérkőzést keddről szerdára halasztották, hogy a mérkőzést biztosítani tudják.