Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: újabb győzelmet aratott, élre állt a Boca Juniors – videóval

A hétvégi Superclásico után csütörtökre virradóra ismét pályára lépett az argentin bajnokságban (Liga Profesional) a Boca Juniors és a River Plate…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A hétvégi fontos győzelmet követően a Boca Juniors 1-0-ra verte meg a vergődő Lanúst, így sorozatbeli ötödik sikerével a tabella élére ugrott. A hazaiak bátran futballoztak és különösen az első félidőben több lehetőségük adódott a vezetés megszerzésére, Rossi kapus azonban ismét hibátlanul védte a Boca ketrecét. A mérkőzés előrehaladták a “genovaiak” próbálták egyre inkább átvenni az irányítást és a második félidőben nekik volt több helyzetük. Hatalmas küzdelem jellemezte a találkozót, amely azonban jó ideig eredménytelenül zajlott. A rendes játékidő utolsó percében Fabra baloldali elfutását követően az alapvonalról játszott be a kapu elé, ahonnan a menetrend szerint érkező Darío Benedetto az ötös elől bombázott kíméletlenül a léc alá. A Boca ezzel elvitte a három pontot, és – legalább – átmenetileg átvette a vezetést a Liga Profesional élén.

Lanús – Boca Juniors 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Benedetto (90.)

 

A hétvégi klasszikus vesztese, a River Plate újabb vereséget szenvedett, miután jókora meglepetésre 2-1-re alulmaradt a Banfielddal szemben. A favorit aktívabban kezdte a találkozót, de az első gólhelyzetei kihasználatlanul mararadtak. Az első félóra végéhez közeledve a vendégek viszont egy veszélyes ellentámadás végén eredményesek tudtak lenni, miután Alejandro Cabrera lőtt védhetetlenül a hálóba egy felső lécról messzire kipattanó labdát. Palavecinóék görcsösen próbálkoztak, de a szünetre a Banfield mehetett egygólos előnnyel. A szünet után még inkább állandósult a River fölénye, azonban Cambeses ihletett formában védte a vendégek kapuját. Az utolsó húsz percen belül végre megtört a jég, amikor egy jobbról érkező bejátszást Miguel Borja fejelt védhetetlenül a léc alá. Nem sokáig örülhetett a River az egyenlítésnek, két perc múlva ugyanis egy nagy bedobás után tovább csorgó labdát Julián Palacios bombázott a hálóba a hosszú oldalról. A középmezőnyben tanyázó Banfield így elvitte a három pontot a Monumentalból, újabb vereségével a River már hat ponttal van lemaradva a győztes Bocától.

River Plate – Banfield 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Borja (71.), ill. A. Cabrera (27.), J. Palacios (73.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!