Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Guardiola Cruyfféhoz hasonlította Haaland győztes gólját – videóval

A Manchester City 2-1-es győzelmet aratott a Borussia Dortmund felett a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján…

(Photo by Dave Howarth – CameraSport via Getty Images)

A Manchester City három pontot érő gólját a mérkőzés hajrájában Erling Haaland szerezte, aki nem ünnepelte meg volt csapata, a Borussia Dortmund ellen szerzett gólját.

Az angol csapat menedzsere, Pep Guardiola a fontos gólról a következőket nyilatkozta: “Talán tudják az emberek Johan Cruyff rám gyakorolt hatását, mint személy, mentor és menedzser. Annak idején szerzett egy ilyen gólt a Camp Nouban az Atlético Madrid ellen, eléggé hasonló volt Haaland mostani gólja. Nagyon szép volt, a gólpassz Joao Cancelótól szintén kiváló volt.”

A katalán szakember arra is kitért, hogy nem először szenvedtek meg a Dortmunddal. “Hasonló volt, mint a negyeddöntőben két évvel ezelőtt, amikor Phil (Foden) talált be az utolsó percekben. Sok problémánk volt azzal, hogy ritmusba kerüljünk, nagyon passzívak voltunk az átmenetekben (védekezésből támadásba és fordítva). Szenvedtünk, nem a megfelelő fokozatban futballoztunk. Harmincöt perccel a vége előtt hátrányban játszottunk, de beálltak a cserék és megadták a ritmust a játékunknak.”

A lenti felvételen pedig egymással párhuzamosan tekinthető meg a két, egymásra valóban kísértetiesen hasonlító találat, melyről Guardiola mester beszélt: