Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Allegri még mindig a megoldás részének képzeli magát

A Juventus 2-1-es vereséget szenvedett a Benficától a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, így két fiaskóval kezdte a csoportkört…

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

A Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott a csapat által mutatott kilátástalan játék és a gyenge eredmények maitt, de a Benfica elleni vereség után sem érezte felelősnek magát, pedig sokan már a fejét követelik:

“Egyáltalán nem gondolok a távozásomra, továbbra is úgy gondolom, hogy a megoldás részese vagyok. Mikor visszatértem, tudtam, hogy időbe fog telni az építkezés. Sajnos nem gondoltam, hogy két meccset veszíthetünk egymás után. Az a fontos, hogy jól teljesítsünk, és a Bajnokok Ligájában versenyben maradjunk. Bosszantóak ezek a vereségek, de hiába beszélünk erről túl sokat, dolgoznunk kell tovább.”

A két vereséggel való BL-kezdés mellett a Juve az olasz bajnokságban ugyan veretlen, de hat forduló alatt csupán két győzelmet aratott négy döntetlen mellett, így az élmezőny egyre inkább elhaladt tőlük.

Az 55 éves szakember tavaly nyáron tért vissza a Juventushoz, melyet 2014 és 2019 között irányított. Azonban amíg az első munkavállalása alatt öt bajnoki címet és négy olasz kupát nyert a csapat két BL-döntő mellett, addig az elmúlt bő egy évben nem javult vele a csapat eredményessége, és most már a BL-csoportkörből való továbbjutás is erősen kétségessé vált.