Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az olasz edzőlegenda is nyilatkozott a Juventus edzőkérdéséről

A Juventus 2-1-es vereséget szenvedett a Benficától a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, így két fiaskóval kezdte a csoportkört, melyet követően az olasz sajtó szerint a vezetőedző iránt is megrendült a bizalom…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Ugyan az elmúlt napokban az olasz sajtó és a szurkolók körében egyaránt felmerült a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri leváltásának lehetősége, a híres olasz edzőfejedelem, Fabio Capello egy interjúban elmagyarázta, hogy véleménye szerint ennek egyelőre nincs itt az ideje:

“Úgy vélem, hogy lélektani okai vannak a rossz szereplésnek. A figyelem és az önbizalom hiánya okozza a bajt. Még egy olyan jó csapat ellen is, mint a Benfica, ez elfogadhatatlan. Egy évvel ezelőtt, amikor elkezdett dolgozni új csapatánál Maurizio Sarri, Luciano Spalletti, Allegri és José Mourinho, azt mondtam, nem szabad megítélni őket az első idényük után. Most már látjuk Sarri keze nyomát a Lazión, a Napoli vezeti a bajnokságot és a Bajnokok Ligája-csoportját, Mourinho trófeát nyert, és a második helyen állnak a bajnokságban. Csak Allegri hiányzik ebből a sorból…

Ebben biztos, hogy vastagon benne vannak a sérülések is. Paul Pogba Allegri egyik legfontosabb játékosa, ez megkérdőjelezhetetlen, és ugyanez a helyzet Ángel Di Maríával  is, aki még nem teljesen egészséges, de két remek passzt adott, miután pályára lépett csereként a Benfica ellen. Di María nyerőember lehet, a visszatérése sok gondot megold. Ha a klub olyan csapatot épített fel, amelyet az edző akart, akkor időt kell adni neki ahhoz, hogy bizonyítson velük. Januárban, Federico Chiesával, Di Maríával és Pogbával a fedélzeten egészen más Juventust látunk majd.”

A két vereséggel való BL-kezdés mellett a Juve az olasz bajnokságban ugyan veretlen, de hat forduló alatt csupán két győzelmet aratott négy döntetlen mellett, így az élmezőny egyre inkább elhaladt tőlük.

Mint ismeretes, Allegri tavaly nyáron tért vissza a Juventushoz, melyet 2014 és 2019 között irányított. Azonban amíg az első munkavállalása alatt öt bajnoki címet és négy olasz kupát nyert a csapat két BL-döntő mellett, addig az elmúlt bő egy évben nem javult vele a csapat eredményessége, és most már a BL-csoportkörből való továbbjutás is erősen kétségessé vált.