Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az Alkmaar legyőzte az eddig hibátlan Ajaxot – videóval

Az őrületes PSV-Feyenoord rangadó után a holland bajnokság (Eredivisie) 7. fordulójának vasárnapi programjában az AZ Alkmaar a listavezető Ajax együttesét látta vendégül…

(Photo by Angelo Blankespoor/Soccrates/Getty Images)

Két veretlen csapat egymás elleni csörtéjéből a házigazda AZ Alkmaar jött ki jobban, amely hátrányból fordítva múlta felül 2-1-re az Ajax csapatát. A meccset hatból hat győzelemmel kezdő Ajax kezdte jobban a találkozót és az első tíz perc végén magához is ragadta az előnyt egy ellentámadás végén, Taylor bejátszásából Mohammed Kudus helyezett könnyedén a hálóba, miután Verhulst katasztrofálisan mozdult ki a kapujából. A továbbiakban is az amszterdamiak tartották kézben a találkozó alakulását, az AZ csak ritkán tudott érdemi lehetőségeket felmutatni. Ennek ellenére a hazaiak becsülettel küzdöttek és erőfeszítéseik sikerrel jártak az első játékrész hajrájában. A 40. percben Mees De Wit ugrott ki egy szabad labdából és helyezett hibátlanul a hosszú sarokba. Az első játékrész maratonira nyúló ráadásában az AZ újabb találatot vitt be, miután egy lefordulást követően egy hosszan előre ívelt labdából Jens Odgaard ugrott ki ziccerben és lőtt Pasveer kapujába. A kései fordításnak köszönhetően az AZ mehetett 2-1-es előnnyel a pihenőre. A térfélcsere után az Ajax próbált dominálni és többet birtokolta a labdát, de a komoly helyzetek rendre az ellentámadásokra építő vendéglátók előtt adódtak. A hosszabbításban az Ajax tizenegyeshez juthatott volna, de a hosszas videózás után úgy döntöttek, hogy nem történt szabálytalanság a hazai tizenhatoson belül, így nem sikerült egyenlíteniük.

Az AZ maradt veretlen, az Ajax először kapitulált a szezonban és jobb gólkülönbségével a PSV Eindhoven vette át a vezetést.

A hazaiak színeiben a magyar válogatott keretébe is behívott Kerkez Milos végig játszotta a mérkőzést, az első félidő hajrájában sárga lapot kapott.

AZ Alkmaar – AFC Ajax 2-1 (2-1)
Gólszerzők: M. De Wit (40.), Odgaard (45+7.), ill. Kudus (12.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore