Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: elszenvedte első vereségét a Celtic

A skót bajnokság (Premiership) 8. fordulójának vasárnap délutáni programjában a címvédő és éllovas Celtic az élmezőnyhöz tartozó St. Mirren otthonában vendégeskedett…

Hatalmas meglepetésre a St. Mirren 2-0-s győzelmet aratott az eddig százszázalékos Celtic ellen. Az esélyesebb vendégek természetesen a mérkőzés kezdetétől fogva veszélyesebben játszottak, azonban a jelentős mezőnyfölény ellenére nem tudtak eredményesek lenni. Furuhasiék számtalan lehetőséget kialakítottak, azonban valamennyit el is puskáztak. Igazi derült égből villámcsapás volt, hogy nemhogy képtelenek voltak vezetést szerezni, még ők kerültek hátrányba, amikor az első játékrész hajrájában Strain bejátszásából Mark O’Hara fejelt a glasgow-i kapuba. A szünet utáni folytatásban is a zöld-fehérek kezdtek jobban, azonban egészen hihetetlen módon a St. Mirren szerzett újabb gólt, miután Main beadását Jonah Ayunga bólintotta a hálóba. Két fejesgól sokkolta a hibátlan éllovast. A Celtic mezőnyfölénye továbbra is meddőnek bizonyult, a nagy igyekezet ellenére képtelenek voltak mit kezdeni a helyzetüket hibátlanul értékesítő hazaiakkal és a nyolcvanszázalékos labdabirtoklási fölénnyel sem mentek semmire.

Az éllovas Celtic előnye két pontra csökkent a legutóbbi meccsét megnyerő Rangers előtt, míg a St. Mirren felkapaszkodott a harmadik pozícióba.

St. Mirren – Celtic 2-0 (1-0)
Gólszerzők: O’Hara (43.), Ayunga (53.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore