Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az AS Roma otthonában nyert az Atalanta! – videóval

Az AS Roma otthonában tudott győzni a Gian Piero Gasperini által irányított Atalanta az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 7. fordulójában. 

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

A mérkőzés nem kezdődött jól az Atalanta számára, a 4. percben Demiral és Musso ütközött össze, mely után az argentin portás járt rosszabbul. Musso az eset után megsérült, emiatt értelemszerűen le kellett cserélni, a helyére Sportiello szállt be. A vezetést a 35. minutumban a bergamói együttes szerezte meg, Rasmus Hojlund átadásából Scalvini vette be Rui Patricio hálóját. A gólt követően magasabb fokozatra kapcsolt az AS Roma a félidő végéhez közeledve. A 42. percben Abraham éppen csak a kapu mellé gurított, majd a 43. minutumban Ibanez lövését védte bravúrral Sportiello. 

A fordulás után sokszor inkább az indulatok domináltak mint sem valamelyik csapat a játék kapcsán. Mourinhonál idővel el is szakadt a cérna és a játékvezető kiállította a portugál szakembert. Az első említésre méltó momentum futballt illetően a 69. minutumban történt, Pellegrini eresztett meg egy lövést, amiben azonban nem volt elég erő, ráadásul középre is tartott, így Sportiellonak ez csemege volt. A 88. percben egy remek beadás után Shomurodov bólintott nagy helyzetben a kapu mellé. Picivel később ismét az üzbég villant, ezúttal viszont lábbal, lövése kicsivel, de elsuhant a jobb oldali léc mellett. A mérkőzés maradék részében már nem voltak helyzetei az AS Romának, az Atalanta három ponttal távozott a fővárosból. 

AS Roma – Atalanta 0-1 (0-1)
Helyszín:
Stadio Olimpico (Róma); Vezette: Daniele Chiffi
Gólszerzők: ill. Scalvini (35.)
Sárga lapok: ill. Maehle (23.), Toloi (47.), Hateboer (55.), Demiral (76.), De Roon (80.), Koopmeiners (87.), Malinovsky (90+4.)
Kiállítás: ill.

AS Roma: Patricio – Mancini (Zalewski 87.), Smalling, Ibanez – Celik, Cristante, Matic (Belotti 67.), Spinazzola – Zaniolo, Pellegrini – Abraham (Shomurodov 79.). Vezetőedző: José Mourinho 

Atalanta: Musso (Sportiello 8.) – Toloi, Demiral, De Roon – Hateboer, Scalvini (Okoli 46.), Koopmeiners – Maehle – Ederson (Malinovsky 88.), Hojlund (Muriel 46.), Pasalic (Lookman 74.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Serie A 7. fordulójának eddigi végeredményei és további programja:

Péntek:
Salernitana – Lecce 1-2

Szombat:
Bologna – Empoli 0-1
Spezia – Sampdoria 2-1

Torino – Sassuolo 0-1

Vasárnap:
Udinese – Inter 3-1
Cremonese – Lazio 0-4

Fiorentina – Hellas Verona 2-0
Monza – Juventus 1-0
AS Roma – Atalanta 0-1
20:45 AC Milan – Napoli (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore