Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Veszélybe került a Manchester City középpályásának a vb-szereplése!

Kérdéses, hogy mikor léphet ismét pályára az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttesének középpályása, Kalvin Phillips, aki vállsérüléssel bajlódik.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Eddig messze nem úgy alakul Kalvin Phillips számára a Manchester Cityben eltöltött pár hónap, mint ahogyan azt ő elképzelte. Az angol játékos ugyanis többnyire sérülésekkel bajlódik, így Pep Guardiola is csak elvétve tudott számítani rá. A 26 éves középpályás ebben a szezonban eddig mindössze 3 találkozón tudott pályára lépni a City színeiben, amelyeken összesen 14 percet tölthetett a pályán. A legfrissebb hírek szerint ezek a játékpercek viszont egy jó ideig nem fognak gyarapodni. Phillips ugyanis vállsérüléssel bajlódik, ami miatt kés alá kell feküdnie. Ennek okán nem csak a soron következő két Nemzetek Ligája meccsről fog hiányozni az angol válogatottból, de a vb-szereplése is erősen kérdésessé vált. Így pedig értelemszerűen a Manchester Citynél sem tudja őt használni Guardiola a következő hónapokban.

Phillips a nyáron érkezett a bajnoki címvédőhőz a Leeds Untiedtől. A manhcesteri alakulat 49 millió eurót fizetett a játékjogáért.