Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA elnöke a Klubvilágbajnokság fontosságáról beszélt

Nagyratörő tervei vannak a FIFA-nak az egykori Klub Világkupával, ami már jó ideje Klubvilágbajnokságként fut. A szervezet ötlete szerint hamarosan bő mezőnnyel zajlana a torna, melynek célja a különbségek csökkentése, még több elitklub „létrehozása” lenne.

(Photo by Waleed Zain/Anadolu Agency via Getty Images)

A FIFA már régóta hirdeti, hogy szeretné csökkente a távolságot mind minőségben, mind anyagiakban az európai topcsapatok, és a világ többi része között. A sokat kritizált organizáció egy sok résztvevővel zajló világbajnokságot szeretne létrehozni a klubok számára, amelyen az élmezőnybe léphetne egy nap a többi kontinens együttese is.

Ezt az álságos és nehezen megvalósítható elképzelést támogatja a FIFA elnöke, Gianni Infantino is, aki erről egy New York-i szakmai konferencián adott videó-nyilatkozatot:

„A kluboknak egyre jobb színvonalat kell elérniük, mert igaz, hogy Európa egyes országai és a világ többi része között szakadék tátong. Ezért örülök, hogy az, amit tennünk kell, az az, hogy eltüntessük a különbséget, ne pedig a nagy európai klubok színvonalát csökkentsük, mert nekik is tovább kell növekedniük, de világ többi részének is fejlődnie kell, és biztosítani kell a futball versenyképesebb világát. A jövőben legalább ötven olyan klubnak kell lennie a világon, amely képes megnyerni a Klubvilágbajnokságot: most húsz klub európai lesz, és ez rendben, de a másik harmincnak a másik öt kontinensről kell származnia, és ez fantasztikus lenne.”

– hirdette elképzelését a svájci sportvezető.