Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi nem gondol arra, hogy hányadik helyen kéne végezni

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a közelgő Nemzetek Ligája-folytatás előtt adódott hosszabb interjút…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a minap a Nemzeti Sport részére adott bővebb interjút a Nemzetek Ligája utolsó két csoportmérkőzése előtt:

“Nem győzöm hangsúlyozni, továbbra is két lábbal kell a földön járnunk. Az angliai négy nullás győzelem után éreztük, különlegeset alkottunk, olyat, amire évek, sőt évtizedek múltán is emlékeznek majd. Mindamellett azt is tudjuk, a történelminek mondható siker ellenére nem mi vagyunk az új Aranycsapat, egyikünk sem vált egyik napról a másikra fenoménná. Jó úton járunk, ez nem vitás, de továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy egyre jobbak legyünk. Óriási tett, hogy négy meccsen hét pontot szereztünk, ám ettől még tudjuk, hol a helyünk. A következő két ellenfél, Németország és Olaszország egyaránt erősebb nálunk. Vegyük csak a kedd esti Bayern München–Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzést: a bajorok kettő nullára nyertek, a másnap keretet hirdető Hans-Dieter Flick Manuel Neuer, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Jamal Musiala és Leroy Sané személyében hét olyan futballistával is számol, aki kivette a részét a Barca elleni sikerből. Ez sokat elárul a német válogatott erejéről.

Nem mintha az olaszok gyengébbek lennének… Ismerem az olasz labdarúgást, elhihetik nekem: ha Roberto Mancininek valamilyen oknál fogva teljesen le kellene cserélnie a legutóbbi keretét, akkor sem okozna gondot neki a névsor összeállítása. Ő megtehetné, hogy huszonöt játékost lecserél, én sajnos nem. Ezért is kell nagyon megbecsülnünk, amit mindmáig véghez vittünk. S ezért is tartanám bravúrnak – nem, nem a csoportelsőség megszerzését, hanem a bennmaradás kiharcolását. Ehhez az is elég lehet, ha a hátralevő két meccsükből egyet nem nyernek meg az angolok, de persze önerőből akarjuk elérni célunkat.”

“Ma még nem töprengek azon, hányadik helyen lenne jó végezni. Van két meccsünk, mindkettőből megpróbáljuk a legtöbbet kihozni. Az utóbbi időben minden mérkőzést követően emelt fővel mehettünk le a pályáról, remélem, ezúttal sem lesz másként. A tavalyi Európa-bajnokság és a júniusi Nemzetek Ligája-találkozók előtt, alatt és után hatalmas lelkesedés lett úrrá a szurkolókon, szeretném, ha az a varázs, ami kialakult, jó ideig megmaradna. A magyarok bolondulnak a futballért, imádják a válogatottat, ami tőlem telik, megteszem, hogy ez a szenvedély ne múljon el” – jegyezte meg Rossi.

Az olasz szakember külön beszélt arról, hogy milyen lesz ismét az olasz válogatott ellen vezetnie a magyar csapatot:

„A júniusi, cesenai mérkőzés különleges volt nekem, mégiscsak akkor irányítottam először a magyar válogatottat a szülőhazám ellen. Innen nézve a budapesti találkozó is más lesz, mint a többi, de a helyzetemet könnyíti, hogy a Puskás Arénában, csaknem hetvenezer magyar drukker előtt lépünk pályára, fantasztikus lesz a hangulat. Azt szeretném, hogy szép esténk legyen, én mindenesetre büszkén állok majd fel a kispadról a meccs végén, ha legalább egy pontot szerzünk az olaszok ellen.”

A magyar csapat a Nemzetek Ligája utolsó mérkőzésein szeptember 23-án Németország ellen, három nappal később Olaszország ellen lép pályára.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin), Styles Callum (Millwall FC) , Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Szalai Ádám (FC Basel), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vancsa Zalán (Lommel SK), Varga Kevin (Hatayspor)