Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Többet nem kérhetnék ettől a csapattól!”

Érthető módon elégedetten értékelte csapata Atlético Madrid elleni gőzelmét a továbbra is 100%-os Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti.

Mint ismert, a Real Madrid a madridi derbi nagy részében 2:0-ára vezetett a hajrában szépítő Atlético Madrid ellen. Ancelotti szerint nem játszottak tökéletes meccset, hiszen nincs ilyen, de így is abszolút elégedettek lehetnek.

“Minden meccsünket megnyertük eddig. Büszke vagyok, hogy ilyen csapatnak lehetek az edzője!” – idézi a Real hivatalos honlapja Ancelotti meccs utáni szavait.

“Ma is bebizonyosodott, hogy versenyképesek vagyunk, még a legfontosabb játékosunk, Karim Benzema hiányában is. Vannak dolgok, amelyekben fejlődhetünk és fejlődnünk is kell, de úgy érzem nem kérhetnék többet ettől a csapattól.” – folytatta a blancók trénere, majd kitért a Wanda Metropolitano gyepén történtekre.

“Remekül és eredményesen védekeztünk, különösen az első félidőben. Nagyon stabilak voltunk, magabiztosak a labdával, ráadásul mindkét gólunk hátulról, Courtois-tól indult. A második félidőben aztán mintha csökkent volna a koncentrációnk, az Atlético gólja pedig a végén okozott némi problémát is. Összességében azt gondolom, irányítottuk a találkozót. Nem hiszem, hogy létezik olyan, hogy tökéletes meccs, hiszen mindenki sok gólt szeretne lőni, és egyet sem kapni.” – értékelt Ancelotti, aki külön kiemelte csapata védekezéstét.

“Mélyen védekeztünk, készültünk is erre. Próbáltuk minimalizálni ezzel az Atlético támadói (Griezmann, Joao Félix) által jelentett veszélyt. Dieg Simeone is kiemelte a védekezésünket, amit szeretnék megköszönni neki. Talán ez nem egy rossz elismerés, ha ő is kiemelte mindezt.” – fogalmazott a 63 esztendős tréner, aki a támadói közül az Atlético hátsó alakzatára folyamatosan veszélyt jelentő Rodrygo – Fede Valverde – Vinícius Junior hármast is külön megemlítette, majd kitért a bajnokság esélyeire.

“A Barcelona remek formában kezdett, az Atlético már kevésbé, de ettől még különös szezon vár ránk. Senki nem tudja megmondani, mi fog történni a világbajnokság után. Könnyen belekerülhetünk mi is, vagy a Barcelona is egy rosszabb szériába, és máris megváltozott minden. Egy dologban biztos vagyok, szorosabb lesz a bajnoki címért folytatott verseny, mint legutóbb volt.” – így Ancelotti.