Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondta a válogatottságot a portugálok Európa-bajnoka

A szövetségi kapitánnyal való korábbi nézeteltéréseinek végére pontot tett a portugál válogatott játékosa…

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Némileg váratlanul a portugál válogatott 29 éves támadója, Rafa Silva lemondta a további válogatott szereplést, annak ellenére, hogy a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre behívott keretnek is a tagja volt:

“Tájékoztattam Fernando Santost és a portugál szövetséget, hogy többet nem játszom a válogatottban. Úgy érzem, hogy ez az őszinte és a helyes lépés a karrierem mostani pontján. Arra kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a döntésemet. Én leszek a legnagyobb szurkoló, remélem, a csapat továbbra is sok örömöt okoz majd a portugál embereknek” – írta közleményében a labdarúgó.

Rafa Silva a közelmúltban többször is összezördült Fernando Santos szövetségi kapitánnyal. Legutóbb 2021 novemberében alakult ki konfliktus kettőjük között, amikor az írek és szerbek elleni vb-selejtező keretből fizikális problémákra hivatkozva a szövetségi kapitány nemes egyszerűséggel kitette a keretből őt.

A Benfica játékosa pályafutása során 25-ször lépett pályára a nemzeti csapatban, tagja volt a 2016-os Európa-bajnok és a 2018-2019-es Nemzetek Ligáját megnyerő egyesületnek. Silva szerepelt a tavalyi Európa-bajnokságon, és minden esélye megvolt rá, hogy részt vegyen az idei világbajnokságon is.