Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: beépített ember követi Haalandot a válogatott szünetre

Elképesztő kincsre lelt azzal a Manchester City, hogy a frissen igazolt Erling Braut Haaland továbbra is éppen olyan termelékeny, mint korábban az osztrák vagy a német Bundesligában volt. Az angol klub így természetesen nehezen engedi el magától a norvég csatárt még egy válogatott szünetre is.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Már tavasz végén elkötelezte magát a Manchester Cityhez Erling Haaland. A Dortmundtók érkezett csatár egyelőre bőven hozza a várakozásokat, többek között vezeti a Premier League góllövőlistáját. Eddig tíz tétmeccsen lépett pályára a Cityben, és már tizennégy gólja van. Pep Guardiola bevallatlanul is Haalandra építi a csapatot, mintegy ünnepelvén, hogy újra van igazi befejezője a támadóalakzat csúcsán.

A PL-címvédő aligha engedte el szívesen a Nemzetek Ligája hajrájára Haalandot, aki a norvég válogatottban szintén kulcsember. A 22 éves támadónak előbb a szlovénok, majd a szerbek ellen kellene bizonyítania. Az ezekre való felkészülését szakszerűen fogja majd segíteni a Citynél is vele dolgozó Mario Pafundi. Az olasz szakember olyan egyéni edzésprogrammal fog őrködni Haaland mellett, akinek így a minimálisra fog csökkeni a sérülési esélye. Az angol együttes korábban ugyanígy gondoskodott Kevin De Bruyne, vagy Sergio Agüero testi épségéről is.

Haaland eddig huszonegy válogatott fellépése alkalmával húsz gólt szerzett. Ezzel a kilencedik a norvég nemzeti csapat örökranglistáján. Érdekesség, hogy az első helyen álló Jörgen Juve is „csak” harminchat találatot jegyzett a húszas-harmincas években.

Norvégia az NL „B” divíziójában szerepel:

Standings provided by SofaScore