Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: legyőzte Ukrajnát és átvette az első helyet a csoportban Skócia – videóval

A Nemzetek Ligája utolsó etapja Skócia és Ukrajna összecsapásával kezdődött a B-divízió 1. csoportjában. A skótok módon végig jobban játszottak, ám csak a második félidőben zárták le a mérkőzét, végül három góllal. Skócia ezzel vezeti a csoportot, míg az ukránok még így is a másodikak.

 (Photo by Steve Welsh/PA Images via Getty Images)

Kevés helyzetet hozott az első félidő, ám valamivel jobban játszott Skócia. A 20. percben Christie bólintotta a labdát a kapu mellé, majd két perccel később Armstrong lövését kellett védenie a kapusnak. Ukrajna nehezen jutott a kapuhoz, és nem is volt nagy helyzetük.

A második félidő már eseménydúsabban telt. A 60. percben Arsmtrong lőtt kicsit fölé, majd három perccel később Adams lövését ütötte a felső lécre a kapus.  A 70. percben azonban megtört a jég, és vezetést szerzett Skócia, amikor McGinn lőtte a jobb alsó sarokba a labdát a tizenhatosról. Innen nagyon belejöttek a skótok, és a 80. percben jött is a második találatuk, amikor Dykes fejelt a kapu jobb oldalába. A 87. percben zárták le a mérkőzést a hazaiak Dykes duplájával, aki ismét fejjel volt eredményes. Az ukránoknak csak egyszer próbálkoztak lövéssel a második félidőben.

Skócia – Ukrajna 3-0 (0-0)
Gólszerzők: McGinn (70.), Dykes (80. 87.) ill. –
Sárga lap: – ill. Sztyepanyenko (18.), Bondar (45+1.), Szidorcsuk (83.), Malinovszkij (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

A csoport jelenlegi állása:

Standings provided by SofaScore