Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suárez hamarosan ismét csapatot keres magának

Az első felnőtt csapatához visszatérő veterán uruguayi támadó aktuális szerződése hamarosan lejár és új kihívást kereshet magának…

(Photo by Sandro Pereyra/Agencia Gamba/Getty Images)

Az uruguayi Nacional csapatához a nyáron visszatérő Luis Suárez december 31-ig szóló szerződést kötött régi-új klubjával, hogy a világbajnokságig játékban legyen. Mindezt a minap a klub elnöke, José Fuentes is megerősítette:

“Amint a bajnokság véget ér, Suárez elhagyja a Nacionalt. Nem árulunk zsákbamacskát. Luis nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy itt futballozzon, de ezt minden alkalommal, amikor megkérdeznek, el kell mondanom, nehogy hamis elvárásokat generáljak a jövőre nézve. Elmegy, ezt többször is mondta, így állapodtunk meg.”

A 35 éves támadó tíz tétmérkőzés alatt négy góllal és három gólpasszal segítette csapata boldogulását, amely jelenleg az aktuális Clausura-bajnokság második helyén azonos pontszámmal az éllovassal. Mivel az uruguayi bajnokság jelenlegi idénye a világbajnokság előtt befejeződik, Suárez novemberig erősíti a Nacionalt, utána új csapatot kereshet magának.

A rutinos csatár az elmúlt két esztendőt az Atlético Madrid alkalmazásában töltötte, ám amíg az első évében 21 találattal segítette bajnoki címhez csapatát, addig az elmúlt idényben 45 pályára lépés alatt 13-szor volt eredményes. A szezon végeztével pedig bejelentésre került, hogy elhagyja a csapatot, és bár voltak európai csapatoktól és az MLS-ből is ajánlatai, a szívére hallgatva ismerős környezetbe tért vissza.

Azt megelőzően 2014 és 2020 között 283 mérkőzésen 198 gólt szerzett a Barcelona színeiben, ahol éveken át nagyszerű párost alkottak a múlt nyáron a PSG-hez távozó Lionel Messivel. Azt megelőzően egyaránt három és fél évet töltött a Liverpool és az Ajax Amszterdam alkalmazásában.

Nagy kérdés, hogy télen vezethet-e még vissza út Európába, vagy Suárez például az MLS-ben tervezi folytatni a pályafutását.