Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Frenkie de Jong: „Mindig is maradni akartam a Barcánál”

Lényegében egy egész nyáron át tartó dilemmát okozott az FC Barcelona szurkolóinak, hogy mi lesz a holland válogatott védekező középpályás, Frenkie de Jong sorsa. A barcelonai légiósnak végül teljesült az álma, és maradhatott eddigi munkaadójánál.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Frenkie de Jong még 2019-ben érkezett az FC Barcelona keretébe, szerény 86 millió eurós árért, melynek a részben nevelőklubjának számító Ajax örülhetett. A mára már 44-szeres holland válogatott középpályás távozásra még egyszer sem volt akkora lehetőség, mint idén nyáron.

A sajtó, és a Barcelona egyes vezetői szinte egész nyáron azzal foglalatoskodtak, hogy de Jong a Manchester Unitedhoz igazolhasson. A transzfernek meglett volna az érzelmi háttere is lévén az angol klub új menedzsere a korábbi amszterdami trénere, Erik ten Hag. Azonban de Jong megmakacsolta magát, és esze ágában sem volt távozni a Camp Nou-ból, ahová egyébként is még egészen 2026. nyaráig köti a szerződése:

„Mindig is a Barcelonánál akartam maradni, és ezért voltam végig nyugodt a nyáron. A klubnak megvannak a maga ötletei, és nekem is megvannak a sajátjaim. Néha összekülönböztünk, de a dolgok a helyes irányba mentek.”

– idézte a holland szavait a Tuttomercatoweb.