Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Flick: “Fantasztikus, amit Szalai elért a válogatottban”

A magyar válogatottól való visszavonulását szerdán bejelentő Szalai Ádámról a német válogatott szövetségi kapitánya is tisztelettel beszélt…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A magyar válogatott soron következő ellenfele, a német válogatott szövetségi kapitánya, Hans-Dieter Flick a csütörtöki sajtótájékoztatóján a nemzeti csapattól búcsúzó Szalai Ádámról is említést tett:

“Szalai Ádámot jól ismerem a hoffenheimi időszakából, nagyon jó játékosnak tartom, fantasztikus, amit mutatott és elért a magyar válogatottban. Rengeteget tesz a csapatért, kiváló a mentalitása, jól tartja meg a labdákat, emellett gólveszélyes is. Sajnálom, hogy befejezi a válogatottban, de nyilvánvalóan valamikor eljön ennek a pillanatnak is az ideje. Ízig-vérig profi labdarúgónak ismertem meg, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is lehet rá számítani. Olyan futballista, aki hangot ad a véleményének. Mindig is nagyra tartottam a nyitottsága miatt, úgyhogy a legjobbakat kívánom neki! Ugyanakkor a búcsútól függetlenül remélem, pénteken este a miénk lesz a három pont és majd az olaszok ellen búcsúzik eredményesen.”

A szakember azt is elmondta, hogy Manuel Neuer és Leon Goretzka koronavírus-fertőzése után Marc-André ter Stegen fogja védeni a csapat kapuját, azt azonban nem árulta el, hogy ki fogja viselni az első számú kapus távollétében a csapatkapitányi karszalagot.

A búcsúzó 34 éves támadó részt vett az előző két Európa-bajnokságon, összességében pedig 84 találkozón 25 gólt szerzett a nemzeti csapat színeiben.