Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Messi duplázott, magabiztosan nyert Argentína – videóval

A több mint három éve veretlen argentin válogatott az Egyesült Államokbeli edzőtáborozás alatt Honduras ellen vívott barátságos mérkőzést…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A Copa América-győztes Argentína fölényes, 3-0-s győzelmet aratott a Honduras feletti felkészülési találkozón Miamiban. A “gauchók” az első pillanattól kezdve markáns fölényben játszottak, de nem volt egyszerű feltörni az ellenfél zárt védekezését. Az első negyedóra végén viszont sikerült, miután hosszas adogatást követően Messi kiugratásából “Papu” Gómez indult meg balról a kapu felé, bejátszását pedig a menetrend szerint érkező Lautaro Martínez lőtte a hálóba az ötösről. A továbbiakban is jelentős volt az argentinok mezőnyfölénye, de kevés érdemi lehetőséget tudtak kialakítani. Az első félidő hajrájában egy újabb gyors ritmusváltást követően tudtak helyzetbe kerülni, Lo Celsót azonban Santos rántotta le a tizenhatoson belül. Az így megítélt büntetőt Lionel Messi gurította magabiztosan a bal alsó sarokba. A szünetben 2-0-ra vezetett a favorit. A második játékrész során sem változott a játék képe, az argentinok domináltak és több kisebb helyzetet alakítottak ki. A felvonás derekánál a debütáló E. Fernández zavarta meg az ellenfelet a saját térfelén, melyből Lionel Messi léphetett ki, és habozás nélkül emelt a tizenhatoson kívülről a kimozduló kapus felett a hálóba. Tíz perccel a vége előtt E. Fernández maga is eredményes lehetett volna, éles távoli lövése azonban a kapufát találta el. A hajrában több esély adódott az újabb találat megszerzésére, A. Correa lefordulásból megeresztett kísérleténél azonban Lopez Fernández kapus bravúrral hárított, majd Messi akrobatikus mozdulattal megeresztett kapáslövése fölé ment, de így is imponáló győzelmet aratott az Albiceleste.

Lionel Scaloni válogatottja immár 34 mérkőzés óta veretlen, a felkészülés jövő szerdára virradóra Jamaica ellen folytatódhat.

Argentína – Honduras 3-0 (2-0)
Gólszerzők: La Martínez (16.), Messi (45+2., 69. – az elsőt büntetőből), ill.

 

 

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!