Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini: “Anglia legyőzése mindig presztízskérdés”

A magyar válogatott Nemzetek Ligája-csoportjának másik mérkőzésén Olaszország 1-0-s győzelmet aratott Anglia felett

(Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

Az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini véleménye szerint a formációváltás sikeresen bevált:

“A 3-5-2-es rendszer nagyobb szilárdságot ad nekünk a védekezésben, de időnként túlságosan elnyújthat minket. Igyekeztünk a lehető legszorosabban tartani a csapatot, azért még fejlődnünk kell ebben a szisztémában. A játékrendszertől függetlenül a megfelelő csapatszellem az, ami igazán fontos. Anglia legyőzése mindig presztízskérdés és külön megelégedéssel tölti el az embert. A kiesésük ellenére úgy gondolom, hogy az angol válogatott továbbra is a világ legjobbjai közé tartozik.”

Az Azzurri számtalan korábbi meghatározó játékosát nélkülözte, a Serie A-gólkirály Ciro Immobile a meccs napján dőlt ki sérülés miatt, míg egyebek mellett Marco Verratti, Lorenzo Pellegrini és Sandro Tonali sem állhatott Mancini rendelkezésére sérüléséből kifolyólag. Azonban a bevetésre kerülő fiatalok láthatóan nagyon igyekeznek élni a kínálkozó lehetőséggel.

A magyar válogatott hétfő este a Puskás Arénában az Európa-bajnok olasz válogatottal az első helyért és a Nemzetek Ligája négyesdöntőjéért fog megküzdeni.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore