Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A City biztos az újabb dortmundi csillag érkezésében – sajtóhír

Szigetországi sajtóbeszámolók szerint a Manchester City jövő nyáron ismét a Borussia Dortmund egyik tehetségének leigazolására készül…

(Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images)

A The Sun beszámolói szerint a Manchester City vezetősége biztos benne, hogy 83 millió font ellenében megszerezheti jövő nyáron Jude Bellingham játékjogát a Borussia Dortmundtól, annak ellenére, hogy a hírek szerint több angol csapat is érdeklődik iránta.

A 19 esztendős angol középpályás annak idején a Birmingham City csapatában nevelkedett, melynél a 2019-2020-as idényben alapember volt a másodosztályban. Bellingham a klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált 16 évesen és 38 naposan, egyúttal a csapat valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett (16 év és 63 nap). Ezt követően 2020-ban 25 millió euróért cserébe került a BVB kötelékébe, ahol az elmúlt bő két év alatt már száz tétmérkőzést lejátszott. A tehetséges játékos a Bundesliga előző idényében már alapembernek bizonyult, 32 mérkőzésen három találat és nyolc előkészítés fűződött a nevéhez, miközben ígéretes párost alkotott a nyáron a City-hez távozó Erling Haalanddal.

Bellingham az új idényben a bajnokságban még nem volt eredményes, viszont a BL-ben mindkét mérkőzésén betalált, köztük éppen a City ellen is.

Emellett fiatal kora ellenére a 2020-as bemutatkozása óta már 16 mérkőzésen játszott az angol válogatottban.

A manchesteri égszínkékek mellett Bellinghamet a Liverpool és a Manchester United ugyancsak szívesen látná soraiban.