Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: kikapott Törökország, döntetlent játszott Szlovákia! – eredmények, tabellák

Feröer-szigetek otthonában kapott ki nagy meglepetésre a B-ligába biztosan feljutó Törökország, míg D-liga 1. csoportjából végül Lettország került feljebb a Nemzetek Ligájában…

Nemzetek Ligája – C-liga, 3. csoport:

Komoly vereségbe szaladt bele Kazahsztán, de így is feljutott a B-ligába. A 35. percben emberhátrányba kerültek a kazahok, Alip először felrúgta az egyik azeri játékost, mely után a játékvezető sárga lapot adott neki. A vendégek védője aztán félre lökte egy másik ellenfelét, s emiatt villant az újabb sárga, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A fordulás után Azerbajdzsán hármat is berámolt ellenfelének. A 66. minutumban egy rendkívül mókás öngólt hozott össze Kazahsztán. Kairov próbált menteni, ám labda megpattant Marochkinon, ami végül a hálóban kötött ki. A 74. percben Ozobic révén tovább növelte előnyét Azerbajdzsán, majd a 90+1. minutumban Nuriev találatával megszületett a találkozó végeredménye. 

Azerbajdzsán – Kazahsztán 3-0 (0-0)
Gólszerzők:
Marochkin (66., öngól), Ozobic (74.), Nuriev (90+1.) ill.
Kiállítás:
ill. Alip (35.)

Döntetlent ért el Szlovákia hazai pályán Fehéroroszországgal szemben. A 32. percben ugyan Kucka bevette a fehéroroszok kapuját, ám mint kiderült előtte Bozenik kézzel ért a labdához, így a gólt utólag érvénytelenítették. A félidő előtt a vendég válogatott ráadásul meg is szerezte a vezetést. A 45. minutumban Pechenin szöglete után Bakhar volt eredményes. A fordulást követően egyenlített Szlovákia, a 65. percben Hancko beívelése után Zrelak egy pazar mozdulattal vette be a fehéroroszok kapuját. 

Szlovákia – Fehéroroszország 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Zrelak (65.) ill. Bakhar (45.)

A csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore

Nemzetek Ligája – C-liga, 1. csoport:

Vereséggel zárta csoportját Törökország, amely feljutott a B-ligába. Feröer-szigetek az 53. percben szerezte meg a vezetést Davidsen révén, majd az 59. minutumban Edmundsson találatával tovább növelte előnyét a hazai válogatott. A 89. percben Gurler góljával szépítettek a törökök, viszont az egyenlítés már nem sikerült. 

Feröer-szigetek – Törökország 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
Davidsen (53.), Edmundsson (59.) ill. Gurler (89.)

Győzni tudott az utolsó mérkőzésen Luxemburg. A 61. percben ugyan Rodrigues már bevette Litvánia hálóját, ám les miatt utólag elvették. A 88. minutumban Gerson Rodrigues ismét eredményes volt, ezt a találatát viszont már nem vették el. 

Luxemburg – Litvánia 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Rodrigues (88.) ill.

A csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore

Nemzetek Ligája – D-liga, 1. csoport:

Pontot szerzett, így Lettország jutott fel a C-ligába. A vezetést egy hatalmas védelmi baki után szerezték meg a lettek, az 50. percben Gutkovskis volt eredményes. A 88. minutumban Lettország oldaláról a kapus csinált egy óriási egyéni hibát, amit Rosas használt ki. 

Andorra – Lettország 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Gutkovskis (50.) ill. Rosas (88.)

Otthon tartotta a három pontot az utolsó mérkőzésén Moldova, ám a feljutás nem sikerült. A 80. percben Platica beadása után Rata bólintott Liechtenstein kapujába, viszont a moldáv szélső lesen állt, így a gólját elvették utólag. A hosszabbításban azonban megtört a jég. Stina valószínűleg beívelésnek szánt labdája a hálóban kötött ki a 90+2. minutumban. A 90+4. percben ismét Stinát ünnepelhették a társak, a csereként beállt csatár rendkívül szép találatot akasztott a vendégek kapujába. 

Moldova – Liechtenstein 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Stina (90+2., 90+4.) ill.

A csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore