Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását a Manchester City és az Everton korábbi középpályása

A Leeds United, a Manchester City és az Everton korábbi középpályása, Fabian Delph bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. 

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Fabian Delph a hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy befejezi pályafutását. A 32 éves angol középpályás szerződése idén nyáron járt le az Evertonnál, azt pedig nem hosszabították meg. A játékos eddig ingyen igazolható volt, most viszont úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a karrierjét.

“Ma örömmel és hálával jelentem be a visszavonulásomat mindazért, amit ez a gyönyörű játék adott nekem. Hatalmas köszönet a családomnak, a barátaimnak és minden játékosnak, illetve edzői stábtagnak azoknál a fantasztikus kluboknál, amelyeket szerencsém volt képviselni, valamint köszönöm a szurkolóknak a támogatásukat”

– írja a közleményében.

Delph a Leeds United saját nevelésű játékosa volt. A felnőtt csapatba 2008-ban került fel, azonban egy évvel később eladták az Aston Villának 9,5 millió euróért. Itt 2015-ig futballozott és 134 mérkőzésen lépett pályára, majd ezt követően 11,5 millió euró ellenében leigazolta a Manchester City, ahol 89 találkozón szerepelt. Utolsó csapatához, az Evertonhoz 2019-ben került 9,5 millió euróért. A liverpooli csapat színeiben 41 meccsen játszott. Karrierjét tekintve minden sorozatot figyelembe véve 324 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 19 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

Delph az angol válogatottban is szerepelhetett: karrierje során 20 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fabian Delph (@fabian_delph) által megosztott bejegyzés