Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzsudzsák Balázs visszatér a magyar válogatottba

A magyar válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Olaszország ellen a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája utolsó fordulójában…

(Photo by Andrew Surma/NurPhoto via Getty Images)

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a találkozó értékelése mellett azt is megerősítette, hogy Dzsudzsák Balázs egy búcsúmeccs erejéig vissza fog térni a nemzeti csapatba:

“A szurkolók ma bizonyították, mennyire elismerik azokat a játékosokat, akik küzdenek a nemzeti színekért. Azt hiszem, ez lesz a görögök elleni meccsen is, mert szeretném, ha Dzsudzsák Balázs is megkapná azt az elismerést, amit Szalai Ádámhoz hasonlóan ő is megérdemel. Megerősíthetem, a görögök elleni lesz Dzsudzsák búcsúmeccse.”

A válogatott egykori csapatkapitánya számos emlékezetes mérkőzés szereplője volt, feledhetetlen lehet a finneknek 94. percben Eb-selejtezőn lőtt győztes gólja, a Bukarestben szerzett pompás szabadrúgástalálata a románok ellen (2014, 1–1), vagy a 2016-os Európa-bajnokságon a portugálok ellen szerzett két találata (3–3). Legutóbb 2019. november 11-én, a Wales elleni rossz emlékű, 2–0-ra elbukott idegenbeli Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti csapatban, azóta nem volt a keret tagja.

Jelenleg Dzsudzsák Király Gáborral holtversenyben áll a magyar válogatottsági örökrangsor élén, amennyiben a 35 éves játékos három év után valóban ismét meghívót kap, egyedüli rekorder lehet 109. fellépésével.

A magyar válogatott november 20-án Görögország ellen játszik felkészülési mérkőzést.