Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Southgate: “Elkerülhető gólokat kaptunk, de jól reagáltunk rájuk…”

Az angol válogatott 3-3-as döntetlent játszott Németország ellen a Nemzetek Ligája utolsó fordulójában, így nyeretlenül esett ki az A Ligából…

(Photo by Michael Regan – The FA/The FA via Getty Images)

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a közelmúltban kapott kritikák ellenére továbbra is teljes biztos a munkájában:

“Kicsit óvatosan kezdtünk, és ezt a szurkolókon is lehetett érezni, még ha éreztük is a jelenlétüket. Tudat alatt éreztük ezt, nem támadtunk le elég agresszívan egy olyan csapat ellen, amely jól alakít ki és használ ki területeket. Ennek ellenére már ekkor is előttünk adódtak a nagyobb helyzetek. A kapott gólok elkerülhetők voltak, de a játékosok fantasztikusan reagáltak. Szükségünk volt erre a tapasztalatra. Megmutattuk a karakterünket és a minőségünket.

Lesz nyomás rajtunk a világbajnokságon, megpróbálhatjuk elkerülni a témát, de lesz nyomás. Jobb, ha érezzük, és megtanuljuk, hogyan kezeljük. Beszéltünk arról, hogyan reagáljunk, ha gólt kapunk, és a játékosok a megbeszéltek szerint cselekedtek.”

Az angol válogatott kiesett a Nemzetek Ligája A Ligájából, és csak a második kalapból várhatja a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének jövő heti sorsolását.

A csoport végeredménye

Standings provided by SofaScore