Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin szövetség elnöke bejelentést tett a kapitány jövőjéről

Argentína 3-0-s győzelmet aratott Jamaica felett a legutóbbi felkészülési mérkőzésén, miközben a helyi szövetség elnöke egy fontos bejelentést tett…

 

Az argentin labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio Tapia megerősítette, hogy a szövetségi kapitány, Lionel Scaloni a 2026-os világbajnokságig biztosan a nemzeti csapatot fogja irányítani:

“Folytatjuk tovább a megkezdett mounkát” – jelentette ki az elnök.

A 44 éves egykori válogatott hátvéd a 2018-as világbajnokság után vette át az Albiceleste irányítását, ahol Jorge Sampaolit követte a poszton. Scaloni irányításával a nemzeti csapat a harmadik helyet szerezte meg a 2019-es Copa Américán, a torna bronzmeccsétől kezdve mostanáig egymást követő 35(!) mérkőzésen nem talált legyőzőre. Az egykori kétszeres világbajnok argentinok menet közben elhódították a 2021-es Copa Américát és az idei Bajnokok Kupája (Finalissima) mérkőzésen tükörsimán lépték le az Európa-bajnok olasz válogatottat.

Argentína a közelgő világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének számít, és már csak két mérkőzésre van az olaszok világrekordot jelentő, egymást követő 37 veretlen meccses sorozatától, melyet a torna csoportkörében beállíthat és akár meg is dönthet.

Scaloninak elévülhetetlen érdemei vannak az argentin válogatott újkori sikereiből, leginkább a csapategység megteremtéséből vállalt oroszlánrészt a munkájával.

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!