Felkészülés: újabb biztos argentin-győzelem, Messi most csereként duplázott – videóval

Honduras 3-0-s legyőzését követően a több mint három éve veretlen argentin válogatott szerdára virradóra Jamaicával játszott felkészülési mérkőzést az Egyesült Államokban…

(Photo by Elsa/Getty Images)

A világbajnokságra készülő Argentína újabb magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Jamaica válogatottja felett New Jersey-ben. A rendkívül erős argentinoknál ezúttal Lionel Messi csak csere volt, mivel a mérkőzés napján kisebb megbetegedéssel bajlódott. Az Albiceleste azonnal kezdeményezőbben lépett fel és több ígéretes akciót vezetett az első percekben. A Reggae Boyz csak az első negyedóra végéig tudta tartani a gól nélküli döntetlent, a 13. percban La. Martínez remek cseleit követően balról tálalt az ötös vonalánál érkező Julián Álvarez elé, aki közelről megszerezte a vezetést érő találatot. A továbbiakban is lendületben maradtak az argentinok, néhány perccel később Álvarez megindulása után Lo Celso lövése kerülte el a kaput. Félóra elteltével egy szöglet után a hosszú saroknál érkező G. Rodríguez lőtt közelről kevéssel a kapu fölé. A jelentős mezőnyfölény és a több kisebb helyzet ellenére nem sikerült az első félidő végéig újabb gólt szerezniük a “gauchóknak”. A térfélcsere után sem változott a játék képe, a továbbiakban is az argentinok támadtak többet. Egy tetszetős támadás végén Mac Allister lekészítéséből La. Martínez bombázott nem sokkal a kapu elé. Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Messi Lautaro helyén pályára lépett. A jamaikaiaknak több lehetőségük nyílt ellentámadások vezetésére, de nem tudtak élni velük, miközben az argentinok továbbra is magabiztosan uralták a mérkőzést. A második játékrész derekánál Messi nagyszerű szólója után az éles szögből leadott lövését Blake kapus védte. A hajrában már némileg csendesedett az iram, amikor az utolsó öt percen belül Lionel Messi egy lendületes megindulás után több ember gyűrűjéből lőtt a hálóba a tizenhatoson kívülről. A rendes játékidő legvégén Lionel Messi végezhetett el szabadrúgást a büntetőterület elől, melyet laposan a sor fal alatt lőtt a hálóba, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Lionel Scaloni csapata ezzel zsinórban a 35. mérkőzését vívta meg veretlenül és már csak két meccsre van a világrekord beállításától.

Argentína – Jamaica 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Álvarez (13.), Messi (86., 89.), ill.

 

 

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!