Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: óriási lépést tett a Palmeiras a bajnoki cím felé – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 28. fordulójának rangadóján az éllovas Palmeiras a gyengélkedő címvédő Atlético Mineiro otthonába látogatott…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Újabb fontos lépést tett a bajnoki cím felé az listavezető Palmeiras, amely szerdáról csütörtökre virradóra 1-0-ra múlta felül házon kívül az Atlético Mineiro gárdáját. A szebb napokat is látott címvédő igyekezett lendületesen kezdeni az összecsapást, és a sérülésből visszatérő Hulk előtt több lehetőség is adódott a vezetés megszerzésére, melyek azonban mind kimaradtak. A hazaiak futószalagon alakították ki és hagyták ki a helyzeteket: Keno ajtó-ablak helyzetben fejelt közelről mellé, Hulk a felsőlécre bombázott. Az első játékrész hajrájában néhány veszélyes támadással már a Sao Paulo-iak is életjelet adtak magukról, Dudu azonban közelről nem tudta bepofozni a kapuba a játékszert, míg Kuscevic lesről fejelt a hálóba. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel ért véget. A második játékrész elején egy kis szöglet utáni összjátékot követően Gustavo Scarpa baloldali bejátszásából Murilo Cerqueira volt eredményes az ötös előteréből. A továbbiakban ismét a hazaiaknak lett sürgősebb, akik görcsösen nyomtak, de mindez nem vezetett eredményre. Menet közben a Verdao előtt több lehetőség adódott kontratámadások révén, de nem tudták bebiztosítani a győzelmet, így a találkozó a lefújásig szoros volt, azonban a vendégek 1-0-s sikert arattak.

Atlético Mineiro – Palmeiras 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Murilo Cerqueira (51.)

 

Abel Ferreira csapata az újabb győzelemmel tovább erősítette vezető helyét a Campeonato Brasileiro élén. Pláne, hogy az eddigi második Internacional csak egy pontot szerzett a fordulóban, az első számú üldöző a Fluminense lett, amely kilenc ponttal van lemaradva mögöttük. A negyedik helyre a Corinthians lépett fel, az ötödik Flamengo és a hatodik Athletico Paranaense egyaránt vereséget szenvedett, míg az Atlético Mineiro továbbra is csak a hetedik helyet foglalja el. Az élvonalba idén visszatérő Botafogo négy fordulón belüli harmadik sikerével kilencedik, azonos pontszámmal a Santosszal és a Copa Sudamericana döntőjére készülő Sao Paulóval. A Red Bull-családhoz tartozó Bragantino és a tavalyi meglepetéscsapat Fortaleza továbbra is gyengélkedik.

A bajnokság aktuális állása