Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a PL-ből szemelték ki a csapatkapitány utódját – sajtóhír

Katalán sajtóinformációk szerint egy újabb utódjelölt neve merült fel a Barcelona háza táján a bizonytalansorsú csapatkapitány helyére…

(Photo by Andrew Kearns – CameraSport via Getty Images)

A Sport információi szerint a sokak szerint távozás előtt álló Sergio Busquets pótlása érdekében a Wolverhampton középpályása, Rúben Neves megszerzése is opció lehet a Barcelona csapatánál.

A 25 éves portugál védekező középpályás 2017 nyarán hagyta el az FC Portót az akkor még az angol másodosztályban szereplő Wolves kegyeiért, hogy több játéklehetőséget kapjon. A Championshipből feljutó együttes színeiben első évében hatszor volt eredményes, a rákövetkező három idény alatt együttesen 11 találatig jutott a PL-ben. Az idei szezonban eddig egy gólt szerzett. Minden sorozatot figyelembe véve 220 mérkőzés alatt 25 alkalommal talált be csapata színeiben.

Neves rendkívül fontos szereplője volt csapatának, hiszen évek óta rendszerint csak sérülés miatt maradt ki az összeállításból. Az előző idényben is a Wolves nélkülözhetetlen tagja volt, 33 mérkőzésen négy találat és két előkészítés fűződött a nevéhez a PL-ben.

A portugál légiós szerződése 2024-ig érvényes szigetországi klubjánál, s a korábbi híresztelések szerint legalább 50 millió eurót kéne fizetnie érte az őt megvásárolni szándékozó csapatnak.