Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: könnyed sikerrel tért vissza a győzelmi ösvényre a Bayern München! – videóval

A Nemzetek Ligája lezárulta után tovább folytatódtak a bajnoki küzdelmek. A német bajnokság (Bundesliga) 8. fordulóját a Bayern München és a Bayer Leverkusen küzdelme nyitotta.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

Jót tett a kéthetes szünet a Bayern Münchennek. A bajor sztárcsapat az előző 4 fordulóban 3 döntetlent és 1 vereséget tudott felmutatni, így mentek el a Nemzetek Ligája miatti válogatott szünetre. A 8. forduló nyitómérkőzésén viszont remekül bekezdett a rekordbajnok, hiszen már a 3. percben előnybe kerültek. Musiala passza után Sané lőtt kapura, a kísérlete pedig megpattant egy védőn, így Hradecky tehetetlen volt, 1-0! A vezetés megszerzése után is folytatta a rohamokat a Bayern, ami újabb góllá érett. A 17. minutumban Musiala küldött egy életerős lövést a kapura, amibe Hradecky csak beleérni tudott, de a gólt nem tudta megakadályozni, 2-0! A vendégek első veszélyes helyzetére egészen a 34. percig kellett várni, ekkor Diaby 17 méterről leadott lövését kellett szögletre ütnie Neuernek. Nem sokkal később Andrich átlövése okozott komoly riadalmat, de a próbálkozás centikkel a kapufa felett szállt el. A 39. percben aztán Sadio Mané megszerezte első gólját az Allianz Arénában! A szenegáli támadó lövése szintén megpattant egy védőn, így Hradeckynek ismét nem volt sok esélye a hárításra, 3-0! Összességében pár pillanattól eltekintve teljes mértékben uralta az első játékrészt a Bayern, amely teljesen megérdemelt különbségű előnyt épített ki.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, a Bayern komoly fölényben futballozott, és nem igazán engedte területhez jutni a Leverkusent. Az 54. percben majdnem sikerült tovább növelnie az előnyét a hazai csapatnak, de Hradecky előbb Mané közeli lövését védte nagy bravúrral, majd de Ligt távoli bombáját tolta nagy vetődés után szögletre. A 65. minutumban közel került a szépítéshez a Leverkusen, de Neuer védeni tudta Adli közeli lövését. A 84. percben aztán a Bayern meglőtte a 4. gólját is, köszönhetően Hradecky nagy hibájának. A finn kapus egy hazaadott labdánál elcsúszott, Müller pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre és az üresen maradt kapuba passzolta a játékszert, 4-0! Ezt követően is volt lehetősége gólt szerezni a Bayernnek, de ezzel már nem tudtak élni, ám így is egy nagy különbségű és magabiztos győzelmet arattak, és 4 nyeretlen mérkőzés után találtak rá ismét a győzelmi ösvényre.

Bayern München – Bayer Leverkusen 4-0 (3-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: T. Stieler
Gólszerzők:
Sané (3.), Musiala (17.), Mané (39.), Müller (84.) ill. –
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás: -ill.-

Bayern München: Neuer – Davies, de Ligt, Upamecano (Mazraoui 81.), Pavard – Sabitzer (Goretzka 65.), Kimmich, Musiala (Gravenberch 81.), Müller, Sané (Choupo-Moting 74.) – Mané (Gnabry 65.) Vezetőedző: Julian Nagelsmann

Bayer Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba, Bakker (Hincapie 46.) – Demirbay, Andrich, Frimpong (Aranguiz 46.), Hudson-Odoi (Adli 61.), Diaby (Hlozek 75.) – Schick (Azmoun 61.) Vezetőedző: Gerardo Seoane

A mérkőzés összefoglalója:

A 8. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bayern München 4–0 Bayer Leverkusen

Szombat:
15:30 Eintracht Frankfurt – Union Berlin
15:30 Freiburg – Mainz
15:30 Köln – Borussia Dortmund
15:30 RB Leipzig – VfL Bochum (Tv: Aréna 4)
15:30 Wolfsburg – VfB Stuttgart
18:30 Werder Bremen – B. Mönchengladbach (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Hertha Berlin – Hoffenheim
17:30 Schalke – Augsburg

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore