Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: a Sao Paulo és az Independiente del Valle is a második címére hajt

Szombat este a brazil Sao Paulo és az ecuadori Independiente del Valle játssza a Copa Sudamericana 2022-es kiírásának döntőjét, miután ők vívták meg sikerrel a sorozat elődöntőit

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

Magyar idő szerint szombat este 22 órától Córdobában kerül megrendezésre a Copa Sudamericana 2022-es kiírásának döntője a brazil Sao Paulo és az ecuadori Independiente del Valle csapatai között.

A finálé mindkét résztvevője története második Sudamericana-sikerét arathatja, ugyanis az IDV 2019-ben, míg az SPFC 2012-ben hódította el a címet. A nagynevű brazil csapat azóta nem is ért el nagyobb sikert, leszámítva a tavalyi állami bajnoki címét, míg az ecuadori gárda 2021-ben elhódította története első hazai bajnoki címét.

A győztes az eddigi három kétszeres győzteshez fog csatlakozni, eddig ugyanis a Boca Juniors, az Independiente és a tavalyi győztes Athletico Paranaense számít rekordernek a 2002 óta tartó versenysorozatban.

A két döntős közül az ecuadoriak meneteltek magabiztosabban az egyenes kieséses szakaszban. Az Independiente del Valle harmadik lett a Libertadores-kupa csoportjában, így került át a második számú sorozatba. A legszorosabb párharcra a nyolcaddöntőben kényszerült, de az argentin Lanúst 2–1-gyel búcsúztatta, majd a venezuelai Deportivo Táchira és a perui Melgar sem jelentett érdemi akadályt: előbbit 5–1-es, utóbbit 6–0-s összesítéssel gyűrte le a döntőbe jutás útján.

Ezzel szemben a Sao Paulo bár öt győzelemmel és egy döntetlennel simán nyerte meg a csoportját, a kieséses szakasz előző két körét csak tizenegyesrúgásokkal abszolválták: a negyeddöntőben a Cearát, az elődöntőben az Atlético Goianiensét múlta felül az „orosz rulettben”.

Erősebb játékoskerete révén előzetesen a Sao Paulo lehet a döntő esélyese, azonban a csapatként eddig egységesebb képet mutató Independiente könnyen okozhat meglepetést az Estadio Mario Alberto Kempesben megrendezésre kerülő fináléban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!