Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “Nem cél a játékosok eladása, de néha a piac diktál”

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) címvédőként hibátlanul vezető Ferencváros edzője a minap hosszabb interjút adott egy orosz forrásnak…

A Ferencváros csapatához közeli forrásnak számító ulloi129.hu fordította le a zöld-fehérek vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov által egy orosz csatornának adott interjúját, melyben a szakember a Fradi-játékosok iránti érdeklődésről beszélt:

“Tavasszal nem sok érdeklődés volt a játékosaink iránt, most viszont Traoré, a két Mmaee-testvér, Laidouni, Tokmac, Boli iránt is érdeklődnek. Mindenki valakinek a látóterében van. És nem csak beszélgetések folynak, hivatalos ajánlat érkezett már játékosok iránt Törökországból és Franciaországból is, de úgy döntöttünk, télig senkit nem adunk el. Több játékosunk is szerepelhet majd a VB-n és persze az Európa Ligában is szeretnénk újabb jó eredményeket elérni. Nem cél a játékosok eladása, de néha a piac diktál. Traoré iránt Angliából érdeklődnek, meglátjuk, hogy alakulnak majd a dolgok, ő egyébként már télen is jött volna, de akkor nem sikerült még leigazolni. De nem a játékoseladások a lényegesek, hanem az eredmények, ha az eredmények miatt a játékosok új szintre emelkednek, akkor nyilván egész más árakat kaphatunk értük egy esetleges eladáskor.”

Csercseszov az Európa-liga-továbbjutási esélyeivel kapcsolatban megjegyezte, hogy “a hat pont csak hat pont. Az semmi a még megszerezhető tizenkettőhöz képest. Ezért a tizenkét pontért megharcolnak majd a csapatok. Most a Crvena Zvezda ellen jön két nem könnyű találkozó. A Makkabi elleni mindkét BL-playoff meccsüket láttam, így ismerem az erősségeiket. Egyébként a sportigazgatójuk játszott nálam még tavasszal a Fradiban, Marko Marin. Ő is ismer minket jól, így két nehéz meccs vár ránk, ezeket apróságok döntik majd el. De meccsről meccsre haladunk előre, most még a hétvégi bajnokival kell foglalkozzunk. Isten segítségével mindenki egészségesen tér vissza a válogatottól, és a bajnoki után majd készülünk az európai kupameccsre.”

A rutinos orosz szakember tavaly decemberben vette át a Fradi irányítását, akinek vezetésével magabiztosan megnyerték a tavalyi szezonban a bajnoki címet és a Magyar Kupát, egyelőre pedig a 2022-2023-as idényben sem érheti szó a ház elejét. A Ferencváros ugyan nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, de az Európa-ligában mindkét mérkőzését megnyerte a török Trabzonspor és az AS Monaco ellen, így két fordulót követően hibátlan mutatójának hála vezeti a csoportját.