Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: súlyos pofonba szaladt bele a PSV – videóval

A szünet előtti utolsó fordulóban a Feyenoord ellen hétgólos rangadót nyerő PSV Eindhoven szombaton a kora esti órákban a Cambuur vendége volt a holland bajnokság (Eredivisie) 8. fordulójában…

(Photo by ANP via Getty Images)

Óriási meglepetésre az elmúlt években rendre a gólerősségéről híres, ám idén szerényebben muzsikáló Cambuur 3-0-ra kiütötte a PSV Eindhovent. Az első játékrész mégben még nem született találat a vendégek fölénye ellenére. Ám a szünet után kevesebb mint tíz perccel a hazaiak labdát szereztek az eindhoveni térfélen, majd Silvester van der Water bő húsz méterről óriási bombagólt ragasztott Benítez ketrecébe. A PSV fokozta a nyomást és több lehetősége is adódott az egyenlítésre, azonban képtelenek voltak élni velük. Az utolsó tíz percen belül a Cambuur minden kérdést eldöntött, amikor Mambimbi lekészítéséből Mitchel Paulissen megszerezte csapata második gólját. Az i-re a pontot a harmadik találattal a rendes játékidő legvégén Sai Van Wermeskerken egy lecsorgó labdát vágott a hálóba a büntetőpont magasságából.

A PSV a második vereségét szenvedte el a szezonban, és így jó eséllyel lépéshátrányba kerülhet az AZ Alkmaar és az Ajax Amszterdam elleni versenyfutásban.

Cambuur – PSV Eindhoven 3-0 (0-0)
Gólszerzők: van der Water (54.), Paulissen (84.), Wermeskerken (90.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore