Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Messi és Mbappé góljaival győzött a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 9. fordulójának szombati játéknapjának esti mérkőzésén a PSG fogadta a Nice gárdáját.

(Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

Az első félidőben túl sok dolog nem történt, a PSG támadójátéka nem volt olajozott, a Nice pedig el sem jutott jóformán a hazaiak kapuja elé, így mindössze egyetlen komolyabb lehetőséget lehetett feljegyezni, az viszont egy gól volt. A 29. percben 18 méterre a kaputól kapott szabadrúgást a fővárosi csapat, amelyet Lionel Messi végzett el, az argentin pedig higgadtan a bal felsőbe teker védhetetlenül (1-0). A szünetre ennek következtében egygólos hazai előnnyel mehettek a csapatok, mert több említésre méltó lehetőség már nem volt.

A második félidő sem sikerült túlságosan izgalmasra, ugyanakkor ezúttal két gól is született. A Nice korán, a 47. percben ki tud egyenlíteni, Atal beadására érkezett kiválóan Laborde és egy átvételt követően a kapu jobb oldalába rúgja a labdát a kivetődő Donnarumma mellett (1-1). A 71. percben a csereként beálló Nuno Mendes próbálkozott gólszerzéssel, de Kasper Schmeichel bravúrral hárítani tudta a lövést. A 83. percben viszont már a dán kapus is tehetetlen volt, ugyanis Kylian Mappé kapott remek labdát Mukielétől, a fiatal francia támadó pedig higgadtan belsőzött a Nice kapujába (2-1). A PSG győzelmével folytatja jó szériáját és két ponttal megelőzve a Marseille-t vezeti a bajnokságot, míg a Nice csak a 13. pozíciót foglalja el.

PSG – Nice 2-1 (1-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Játékvezető: J. Brisard
Gólszerzők: Messi (29′), Mbappé (83′) ill. Laborde (47′)
Sárga lap: Sarabia (90+1′) ill. Dante (27′)

PSG: Donnarumma – Mukiele, Marquinhos, Ramos – Hakimi, Vitinha, Ruiz (Sanches 72′ – Danilo 88′), Bernat (Mendes 58′) – Messi (Sarabia 88′), Neymar, Ekitike (Mbappé 58′). Vezetőedző: C. Galtier

Nice: Schmeichel – Atal (Lotomba 76′), Viti, Dante, Bard – Rosario, Lemina (Beka Beka 75′) – Barkley (Pepe 61′), Ramsey (Thuram 61′), Diop – Laborde (Delort 83′). Vezetőedző: L. Favre

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 9. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Angers – Marseille 0-3

Szombat:
Strasbourg – Rennes 1-3
PSG – Nice 2-1

Vasárnap:
13:00 Lorient – Lille
15:00 Ajaccio – Clermont
15:00 Auxerre – Brest
15:00 Toulouse – Montpellier
15:00 Troyes – Reims
17:05 Monaco – Nantes (Tv: Match 4)
20:45 Lens – Lyon

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a SofaScore