Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: nem bírt egymással a Besiktas és a Fenerbahce

A török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 8. fordulójának vasárnapi játéknapjára jutott a szezon egyik legnagyobb rangadója, a Besiktas és a Fenerbahce közti összecsapás.

(Photo by Serhat Cagdas/Anadolu Agency via Getty Images)

A két csapat között nem ez volt a legemlékezetesebb mérkőzés, habár nem a szurkolókon múlott a végkimenetel, mert mindkét tábor odatette magát. Helyzet sem akadt túl sok egyik oldalt sem, mind a két együttes 9 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, a hazaiak egyetlen alkalommal találták el, míg a vendégek háromszor dolgoztatták meg Destanogulu kapust.

A Besiktas egyetlen kaput fogó lövése a 33. percben érkezett, az új igazolás Nathan Redmond vette célba a bal alsót, de Altay Bayindir hárítani tudott. A vendégeknek egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt veszélyes, mindegyiket könnyed szerrel hatástalanította Destanogulu. Weghorst dönthetett volna még a 3 pont sorsáról, de a holland csatár a 88. és 90. percben is pontatlan volt fejjel, így meg kellett elégednie mindkét gárdának az 1-1 ponttal.

A találkozónak magyar érdekeltsége is volt, ugyanis mint ismert, a Fenerbahce csapatában játszik a magyar válogatott Szalai Attila, aki végig a pályán volt a mérkőzésen.

Besiktas – Fenerbahce 0-0 (0-0)
Helyszín: Vodafone Park (Isztambul), Játékvezető: V. Bayarslan V
Gól: –

A 8. forduló teljes menetrendje:
Szombat:
Kasimpasa – Gaziantep 1-0
Ankaragücü – Basaksehir 1-2
Kayserispor – Trabzonspor 1-2
Adana Demirspor – Galatasaray 0-0

Vasárnap: 
Alanyaspor – Giresunspor 1-1
Sivasspor – Hatayaspor 1-2
Konyaspor – Ümraniyespor 1-0
Besiktas – Fenerbahce 0-0

Hétfő:
19:00 Karagümrük – Istanbulspor

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a SofaScore