Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: véget ért az alapszakasz, innen folytatódik a küzdelem

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Aperturájában az alapszakasz utolsó fordulóját…

(Photo by Leopoldo Smith/Getty Images)

Az utolsó fordulóban aratott győzelmével a rekordbajnok Club América megnyerte az alapszakaszt, és Fernando Ortiz együttese az első helyről várhatja a rájátszást.

A rendkívül szoros küzdelemben a második helyen a Monterrey, a harmadikon a Santos Laguna, míg a negyedik pozícióban a Pachuca végzett. Utóbbi adja az alapszakasz legjobb góllövőjét, az argentin Nicolás Ibánez ugyanis 11 találatával megelőzte az éllovas mexikóiak legjobbját, a tízgólos Henry Martint.

A fenti négy csapat automatikusan bejutott a legjobb nyolc közé, ők a negyeddöntőben csatlakoznak a playoff küzdelmeibe. A pontos helyezések azért sem mellékesek, mert döntetlen esetén minden egyes oda-visszavágós párharcban az alapszakaszban előkelőbb helyen végző csapat fog továbbjutni.

Az André-Pierre Gignacot és Florian Thauvint és foglalkoztató Tigres UANL lemaradt a kiemelésről és az ötödik helyen végzett az alapszakaszban, míg a menet közben a bajnokságot is vezető Deportivo Toluca csak a hatodik helyen ért célba. Bejutott még a playoff-ba a nagyobb nevű csapatok közül a 2021-es győztes Cruz Azul és a tizenkétszeres bajnok Chivas Guadalajara is.

Ugyanakkor nagy lemaradók is lesznek, hiszen a Dani Alvest foglalkoztató Pumas UNAM éppúgy lemaradt a folytatás lehetőségéről, mint az előző két kiírást megnyerő Atlas Guadalajara.

A végső helyezésekkel kialakultak a pontos párosítások. Az első körben a továbbjutás egyetlen találkozón dől el, melyet az október 8-9-i mérkőzésen rendeznek.

Liga MX, Apertura, Playoff, párosítások a legjobb nyolc közé jutásért:

Tigres UANL (5.) – Necaxa (12.) [a továbbjutó ellenfele: Pachuca]
Deportivo Toluca (6.) – Juárez (11.) [a továbbjutó ellenfele: Santos Laguna]
Cruz Azul (7.) – Club León (10.) [a továbbjutó ellenfele: Monterrey]
Puebla (8.) – Chivas Guadalajara (9.) [a továbbjutó ellenfele: Club América]

Az alapszakasz végeredménye


Standings provided by Sofascore

Standings provided by SofaScore LiveScore