Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Xavi szerint ‘gyalázatos’ volt az Inter elleni meccs!

A katalánok trénere a agyalázatos kifejezést nem csapata teljesítményére használta, hanem sokkal inkább a játékvezetésre, illetve a VAR-ra, amelyek szerinte érthetetlen módon hibáztak, számukra kulcsfontosságú pillanatokban.

 (Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Mint ismert, az FC Barcelona 1:0-ás vereséget szenvedett az olasz Inter otthonában, ezzel máris komolyabb (?) lépéshátrányba került a Bajnokok Ligája C-jelű csoportjában a Bayern München és az Inter mögött.

“Roppant mérges vagyok a történtek miatt. Amit láttunk, az  nem más, mint az igazságtalanság!” – idézi a Sport a meccs után kifakadó Xavit, aki pedri meg nem adott gólja, valamint Denzel Dumfries jól látható, mégsem megítélt kezezése miatt bosszankodott.

“Már hétfőn (meccs előtti sajtótájékoztatóján) is utaltam rá, most pedig különösen igaz: A játékvezetőknek ki kellene állniuk, és elmagyarázniuk a döntéseiket! Számomra érthetetlen, ami most történt!” – folytatta Xavi.

“A meccs után sem kaptam semmiféle magyarázatot, és azt hiszem nem én vagyok az egyetlen, akiknek magyarázatra lenne szükségük bizonyos döntések után. Számomra egyértelmű volt, amit láttam, mégsem az az ítélet született, amelyet azonnal gondoltam! Érthetetlen… Fel vagyok háborodva! Ha Ansu (Fati) kézzel ér a labdába, úgy, hogy arról nem is tehet, de más lövi a gólt akkor azt talán meg lehetett volna adni, mégis érvénytelenítették. Aztán Dumfries is ugyan úgy kezezett, mégsem történt semmi. Gyalázat!” – jegyezte még meg az Xavi, aki a a meccsről és a Bajnokok Ligája folytatásáról a következőket fogalmazta meg:

“Most három döntő vár ránk, nem hibázhatunk. Kényelmetlen helyzetbe kerültünk, hiszen a riválisokhoz képest le vagyunk maradva a pontok tekintetében. Az Inter ellen is meg voltak a lehetőségeink, amelyeket nem használtunk ki. Ők pedig a kevesek egyikét azonnal kihasználták, ráadásul egy távoli lövésből voltak eredményesek. Önkritikusnak is kell lennünk most, hiszen az első félidőben egyáltalán nem úgy teljesítettünk, ahogyan azt a Bajnokok Ligája színvonala megköveteli!” – így a katalánok értékelhetően csalódott trénere.