Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Benfica otthonában hullajtott pontokat a PSG! – videóval

A Benfica otthonában hullajtott pontokat a Paris Saint-Germain az UEFA Bajnokok Ligája H-csoportjában, míg a másik mérkőzésen a Juventus hazai környezetben megszerezte első pontjait a Maccabi Haifa ellen. 

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

UEFA Bajnokok Ligája, H-csoport:

A mérkőzést sokkal jobban kezdte a hazai környezetben játszó Benfica. A 8. percben Goncalo Ramos előtt adódott lehetőség, lövését Donnarumma azonban védeni tudta. A 14. minutumban újra a fiatal csatár próbálkozott, ám ezúttal sem sikerült gólt szereznie, mivel a PSG portása ismét hárított. A 18. percben újabb Benfica helyzet, ezúttal David Neres lőtt kapura, Donnarumma viszont szögletre paskolta a kapura tartó labdát. Mindhiába a hazaiak fölénye, a vezetést a Paris Saint-Germain szerezte meg. A 22. minutumban Neymar passzolt Lionel Messihez, aki egyből lőtt, a labda védhetetlenül a kapu jobb oldalában kötött ki. A Benfica még a szünet előtt egyenlített. A 41. percben Enzo Fernández beadását követően Danilo Pereira a saját hálójába juttatta a játékszert.

A második félidőt a PSG kezdte jobban. A 49. minutumban Hakimi kísérletét hárította Vlachodimos, majd a kipattanót követően Neymar akrobatikus mozdulattal ismételt, a brazil lövése a felső lécen csattant. Az 55. percben Neymar végzett el szabadrúgást, amit kapura lőtt, a Benfica görög portása résen volt és védett. A 69. minutumban Mbappé került helyzetbe, majd szánta el magát lövésre, Vlachodimos azonban újra jól olvasta a játékot és a francia próbálkozását is hárította. A ráadásban még volt egy ziccere a PSG-nek, Neymar szöglet után Fabian Ruiz elé került a labda, a spanyol középpályás a léc fölé lőtt. Az első játékrészben a Benfica, míg a másodikban a Paris Saint-Germain dolgozott ki több lehetőséget. Mindent egybe véve igazságos eredmény született. 

SL Benfica – Paris Saint-Germain 1-1 (1-1)
Helyszín:
Estádio da Luz (Lisszabon); Vezette: Jesús Gil Manzano (spanyol)
Gólszerzők: Danilo (42., öngól) ill. Messi (22.)
Sárga lapok:
Fernández (45.), Ramos (70.) ill. Ruiz (90+2.), Neymar (90+3.), Verratti (90+4.)
Kiállítás: ill.

Benfica: Vlachodimos – Bah, Silva, Otamendi, Grimaldo – Fernández (Aursnes 78.), Florentino – Neres (Pinho 90+1.), Joao Mario, Rafa Silva – Ramos (Draxler 78.). Menedzser: Roger Schmidt. 

PSG: Donnarumma – Danilo, Marquinhos, Ramos – Hakimi, Vitinha (Ruiz 87.), Verratti, Mendes (Bernat 67.) – Messi (Sarabia 82.) – Neymar, Mbappé. Menedzser: Christophe Galtier. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

A mérkőzés első lehetősége a Juventus előtt adódott, a 3. percben De Sciglio ívelt Vlahovic irányába, a szerb csatár azonban jócskán a léc fölé fejelt. A 11. minutumban ismét Vlahovic került helyzetbe, McKennie passza után szánta el magát lövésre, Cohen viszont védeni tudott. A 12. percben Kostic passza után újabb ziccer a szerb csatár előtt, aki ezúttal sem talált célba. A 35. minutumban megtört a jég, Di Maria ugratta ki remek ütemben Rabiot-t, aki nem hibázott és előnybe juttatta csapatát. Az első játékrészben már nem született több gól, a Juve tehát előnyből várhatta a folytatást. 

A fordulást követően gyorsan növelni tudta előnyét, az 50. percben Di Maria ezúttal Vlahovicsnak adott remek labdát, a szerb lehagyta a védőit, majd a kapus keze alatt a kapuba lőtt. A 64. minutumban ismét a szerb kiválóság kapott kitűnő passzt az argentin zsenitől, az akciót góllal fejezte be, ám mint kiderült, az átadás pillanatában lesen volt, így elvették a találatát. A 75. percben szépített a Maccabi, a csereként beállt Dean David kapott indítást, Szczesny teljesen feleslegesen kimozdult a kapujából, így az izraeli csatárnak gyakorlatilag csak az üres kapuba kellett helyezni. A 80. minutumban Atzili végzett el szabadrúgást kissé élesebb szögből, a szintén csereként pályára lépő játékos a rövid oldalra tekert, balszerencséjére a labda kipattant a kapufáról. A 83. minutumban viszont végleg eldőlt minden, Di Maria szöglete után Rabiot bólintott a Maccabi kapujába. A Juventus tehát megszerezte első győzelmét, ezzel életben tartva a továbbjutás esélyeit. 

Juventus – Maccabi Haifa 3-1 (1-0)
Helyszín:
Allianz Stadion (Torino); Vezette: Sandro Schärer (svájci)
Gólszerzők: Rabiot (35., 83.), Vlahovic (50.) ill. David (75.)
Sárga lapok:
Alex Sandro (80.) ill. Tchibota (53.)
Kiállítás:
ill.

Juventus: Szczesny – Cuadrado (Bonucci 66.), Bremer, Danilo, De Sciglio (Alex Sandro 46.) – Mckennie, Parades (Miretti 85.), Rabiot – Di Maria, Vlahovic (Kean 73.), Kostic (Locatelli 66.). Menedzser: Massimiliano Allegri. 

Maccabi Haifa: Cohen – Sundgren, Seck, Batubinsika, Goldberg, Cornud (Haziza 60.) – Mohamed (Rukavytsya 84.), Chery, Abu Fani (Lavi 72.) – Tchibota (Atzili 60.), Pierrot (David 72.). Menedzser: Barak Bakhar. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

A H-csoport aktuális állása:

(A Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)

Standings provided by Sofascore