Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Német élcsapat irányítását veszi át Xabi Alonso! – hivatalos

A Real Sociedad, a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München korábbi kiváló spanyol középpályása, nevezetesen Xabi Alonso a német élvonalban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen irányítását veszi át…

(Photo by Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

A Bayer Leverkusen a rendkívül gyenge szereplés miatt menesztette az együttes éléről a svájci Gerardo Seoane-t. A helyére a korábbi híreknek megfelelően legutóbb a Real Sociedad B csapatánál dolgozó Xabi Alonsót nevezte ki a Leverkusen, aki játékosként megfordult a Bundesligában a Bayern München színeiben.

Gerardo Seoane 2021 nyarán ülhetett le a Bayer Leverkusen kispadjára. Első évében a rendkívül előkelő 3. helyre vezette a ‘gyógyszergyáriakat’. Az aktuális idény viszont nem alakult valami fényesen a számára. Az együttes már az első fordulóban kiesett a Német-kupából, a bajnokságban pedig csak a 15. a Leverkusen nyolc mérkőzés után, a BL-ben pedig szintén nem áll olyan jól a Bayer.  

Xabi Alonso játékos karrierjét valószínűleg senkinek sem kell részletesebben bemutatni. Az egykori remek spanyol középpályás a Liverpool (2004-2009), a Real Madrid (2009-2014) és a Bayern München (2014-2017) színeiben is meghatározó tagnak számított, ahogy természetesen a válogatottban. Pályafutása folyamán nyert többek között német illetve spanyol bajnoki címet, mindhárom országban magasba emelhetett az első számú kupasorozatot, a Liverpool és a Real futballistájaként pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját. A spanyol nemzeti csapat tagjaként volt kétszer Európa-bajnok és egyszer világbajnok. 

Edzői karrierjét a Real Madrid utánpótlásában kezdte meg, majd ahogyan már említettük, 2019-2022-ig a Real Sociedad B alakulatát irányított. Xabi Alonso felvezette az együttest a másodosztályba, de a bent maradás nem sikerült.