Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Palermo szívesen lenne a Boca edzője

A Boca Juniors egykori legendás játékosa a minap egy rádióinterjúban megjegyezte, hogy megérett arra, hogy adott esetben szeretett csapata edzője legyen…

(Photo by Daniel Jayo/LatinContent via Getty Images)

A jelenleg munkanélküli Martín Palermo a Radio La Red részére adott hosszabb interjúban arról beszélt, hogy szívesen lenne egykori klubja, a Boca Juniors edzője:

“Készen állnék arra, hogy a Boca Juniors vezetőedzője legyek. Óriási elkötelezettség egy ilyen csapat irányítása, de jól ismerem a klub minden szegletét. Tíz éve edzősködöm, hat csapatnál a fejlődésem különböző szakaszait töltöttem. Úgy gondolom, hogy egyszer eljön az ideje, türelmes vagyok. Amikor meg kell történnie, meg fog történni.”

A 48 esztendős tréner tavaly októberben tért vissza Argentínába, és nyolc hónapon irányította a gyengélkedő Aldosivi csapatát. Palermo összességében 27 találkozón irányította az együttest, melyből 12-t nyertek meg öt döntetlen és tíz vereség mellett. Ezt megelőzően edzőként hazájában a Godoy Cruz és Arsenal Sarandi együtteseit irányította 2012 és 2015 között, később Chilében és Mexikóban vállalt munkát közelmúltbeli visszatéréséig.

Palermo aktív játékosként két megszakítás alkalmával összesen 404 mérkőzést játszott a Boca Juniors színeiben, ezeken pedig 236 gólt szerzett, mellyel a patinás csapat legeredményesebb labdarúgója.

Ugyanakkor a Xeneize alelnökeként tevékenykedő Juan Román Riquelmével való hűvös viszonya miatt sokan úgy gondolják, hogy ketten nem dolgozhatnak együtt a klubnál.

A Bocát jelenleg Hugo Ibarra irányítja a szezon végéig megbízott edzőként, tehát elvileg januártól új trénert neveznek ki, de nem kizárt, hogy a beugró tréner szerződését meg fogják hosszabbítani.