Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Haaland teljesítménye láttán kezdünk kifogyni a jelzőkből! – képpel

Elképesztő, zseniális, utánozhatatlan (…) Csak néhány jelző azok közül, amelyek az embernek elsőre eszébe jutnak Erling Haaland kapu előtti hatékonyságát illetően. A norvég csatársztár az FC Köbenhavn elleni, hazai Bajnokok Ligája csoportmeccsen újfent igazolta, hogy megállíthatatlannak tűnik. 

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

Haaland a hétvégi, manchesteri derbin szerzett mesterhármasa után duplázott egy félidő alatt BL-ben is, ahol egészen páratlan mutatókkal bír, és egy újabb rekord közelébe érkezett.

Kezdjük egyből a ‘csúcstámadással’, ugyanis Haalandnak 275 napja van arra, hogy három gólt szerezve elérje a bűvös 30-as határt, amivel megelőzné Kylian Mbappét, aki eddig a legfiatalabb ’30-gólos játékos’ a BL-ben – Elnézve a korábbi dortmundi csatár formáját, már most odaadnánk Haalandnak ezt a címet!

A sort folytathatnánk azzal, hogy a 22 BL-fellépésén 28 gólt szerző Haaland eddig 1.27 gól/meccs átlaggal bír az elitsorozatban, ezzel pedig jelen állás szerint 98 (!) csapatnál hatékonyabb a Bajnokok Ligájában!

A továbbiakban beszéljenek helyettünk a számok: 

  • Erlng Haaland 22 meccsen szerzett annyi gólt a BL-ben, mint Ryan Giggs 123 találkozón;
  • Két gólta van Wayne Rooney összesített, 30-as csúcsától;
  • és már most lehagyta a 27 BL-gólt jegyző Luis Suárezt;
  • továbbá, Cristiano Ronaldo abszolút csúcsának, a 17 gólos BL-szezonnak a megdöntése sem tűnik már lehetetlennek, elnézve, hogy 3 meccsen már 5 gólos Haaland az idei BL-szezonban!