Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Xavi nagyon kritikusan áll a győzelemhez

Szoros, és kiélezett mérkőzésen szerezte meg tegnap este a győzelmet a LaLiga éllovasának számító FC Barcelona. A katalánok a Celta Vigot győzték le Pedri találatával. A gárda vezetőedzője, Xavi ugyan nem dühöngött a lefújás után, de érezhetően elégedetlen volt.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

A Barcelona összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott vasárnap, ám a támadójáték hatékonytalansága nem csak a helyszínen jelenlévő 81 ezer nézőt lepte meg. Robert Lewandowski az első fordulós bemutatkozását leszámítva először maradt gól nélkül a Barca mezében. A katalánok szerencséjére Pedri a legjobbkor szerezte meg idénybeli második bajnoki találatát. Már a meccs elején kialakította az 1-0-s végeredményt a spanyol válogatott középpályás.

A visszafogott produkció után pedig máris komoly kihívás vár a Barcelonára, lévén hét közben az Interrel találkoznak a Bajnokok Ligájában, hétvégén pedig jön a Real Madrid elleni klasszikus. A győzelem után a riporterek rengeteg kérdést tettek fel Xavi számára:

„Javulnunk kell, nagyon önkritikusnak kell lennünk. Az első félidő jobb volt, és akkor kellett volna lezárnunk a meccset. Ha 2-0-ra álltunk volna, akkor minden más. A második félidő nem jól alakult. Talán a fáradtság, a kimerültség miatt. Pszichológiailag megbuktunk, és végül csak két-három helyzetünk volt ellenük. Csökkentettük az intenzitást, a ritmust, így a labda mozgása már nem volt ugyanaz. A végén szenvedtünk. A háromnapi játék bizonyos fáradtságot generál. Javítanunk kell a következő mérkőzésekre. Most az Interre készülünk. Az El Clásico pedig kiszámíthatatlan, tavaly 0-4 lett a vége… Sosem lehet tudni, de harcba szállunk, és megmutatjuk, hogy kik vagyunk.”

– fogadkozott a Barca trénere.