Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: 24 évesen visszavonult a Brighton középpályása – HIVATALOS

Szomorú bejelentést tett a hétfői napon az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion csapata fiatal játékosáról…

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A Brighton & Hove Albion csapata a hétfői napon hivatalos honlapján erősítette meg, hogy 24 éves zambiai labdarúgójánál, Enock Mwepunál örökletes szívbetegséget diagnosztizáltak, és a fiatal játékosnak fel kell hagynia a labdarúgással.

A korábban a Red Bull Salzburgban is játszó középpályás az elmúlt idényben 18, az aktuális kiírásban hat bajnokin lépett pályára az angol első osztályban. Mwepu a legutóbbi válogatott szünetig állandó résztvevője volt a Brighton meccskeretének és rendszeresen pályára is lépett, a szünetben azonban megbetegedett, és ekkor diagnosztizálták a problémát.

“Mindannyian teljesen le vagyunk sújtva Enock miatt. Tragikus hetei voltak neki és a családjának is és csak hálásak lehetünk, hogy átvészelte ezt az időszakot, de egy ígéretes karrier szakadt meg fiatalon”– mondta a 24-szeres zambiai válogatott középpályásról Tony Bloom, a Brighton elnöke.

“Mielőtt megérkeztem, megnéztem a teljes keretet és olyan játékos volt, aki miatt nagyon izgatott voltam, hogy együtt dolgozhatunk” – mondta a csapat közelmúltban kinevezett vezetőedzője, Roberto De Zerbi.

A Brighton tájékoztatása szerint Mwepu állapota idővel egyre súlyosabbá válhat és rendkívül nagy kockázatnak lenne kitéve a rendszeres játékkal.