Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nagyot küzdött és nyert a Ferencváros, megvan a harmadik győzelem

Az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában a Ferencváros hazai pályán vághatott vissza az egy héttel korábbi súlyos, 4-1-es vereségért a Crvena Zvezdának a H-csoportban.

Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images

Váratlan, de annál fájóbb vereségbe futott bele a Fradi Szerbiában, így listavezetőként kötelező volt javítani a csoport utolsója ellen. Csercseszovnak azonban akadt néhány fontos hiányzója is: Laidouni, Kovacevic, vagy Civic sem állt rendelkezésre, ami nem segített a magyar bajnok esélyein.

Az első percekben nagyon pörgős volt a játék, több helyzettel mindkét kapu előtt. A gól elmaradt, de az iram és a paprikás hangulat nagyon is nézhetővé tette a mérkőzést. Mindkét szurkolótábor kitett magáért, ahogy a játékosok is csúsztak-másztak a vezetés megszerzéséért. Összességében – az első meccshez hasonlóan – kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, idővel azonban a középpályán egyre inkább átvette az irányítást a zöld-fehér együttes.

A Crvena Zvezda nagyon fegyelmezett és felkészült volt, ahogy a múlt héten is. Ezúttal viszont nem csak ők mondták fel a leckét rendesen, hanem az FTC is. Csercseszov együttese sokkal élesebb volt és taktikailag nagyságrendekkel fölkészültebb – ennek pedig meg is lett az eredménye. A 23. percben a baloldalon vitt akció végén Zachariassen tudott Borjan védése után a kipattanóból gólt szerezni, így meg is lett a ferencvárosi vezetés. Teljesen megérdemelten.

A kék mezesek nagyon kellemetlen ellenfelek voltak. Nem ők irányítottak és önmagukhoz képest nem igazán játszottak jól, mégis rendszeresen el tudtak jjutni Dibusz kapujáig és nem is voltak veszélytelenek. Az első játékrészben azonban már nem született több gól – pedig mind a két oldalon akadtak még lehetőségek. Ezzel szemben a második félidő egyből góllal indult. Szerb góllal. A 46. percben szerzett gyors találatot azonban a játékvezető a videóbíró tanácsára érvénytelenítette, így maradt 1-0 az állás.

A hangulat egyre csak fokozódott: a Fradi B-közép tűzijátékainak hála füstbeborult a Groupama Aréna és a drukkerek is egyre hangosabbak lettek. A Crvena Zvezda dominálni kezdett, a Fradi visszahúzódott a saját térfelére és egy jó kontra lehetőségére várt. Az 51. percben sikerült is elszaladniuk a hazai támadóknak, az akció végén pedig Ryan Maee találta el a kapufát. Az öröm azonban nem tartott sokáig: az 55. percben ugyanis egy ügyetlenül kivitelezett kisszöglet után nem sikerült rendesen visszazárnia hátul a Fradinak, amit meg is büntetett a szerb együttes. Mitrovic góljával sikerült kiegyenlíteniük, így ismét nyílt volt a meccs.

A 60. percben mutatott először ismét életjeleket a hazai csapat. Zachariassen egy gyönyörű lövéssel próbálkozott a jobbszélről, ami után szöglet következett. Ismét egy Fradi szöglet, ismét gól – ezúttal viszont a másik kapuban kötött ki a labda. Samy Maee fejese után ugyanis már ismét a zöld-fehéreknél volt az előny. Nagyon sok volt viszont még hátra, a kékek pedig nyomtak tovább.

A hajrá igazán feszült volt és eseményekkel teli. Mindkét csapat eldönthette volna a meccset, Tokmac egyenesen meccslabdát hibázott az utolsó tíz percen belül. Az eredmény azonban már nem változott, így a végén a hazaiak örülhettek. A 9 pontos Ferencváros így továbbra is a csoport élén található és lélekben már készülhetnek a tavaszi nyolcaddöntőkre.

Ferencváros – Crvena Zvezda 2-1 (1-0) 
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest), Vezette: Stefanski (POL)
Gólszerzők: Zachariassen (23.), Mitrovic (55.), Samy Mmaee (61.)
Sárga lap: Knoester, Botka, Adama Traore, Bogdán, Zachariassen, ill. Erakovic
Piros lap:

Ferencváros: Dibusz – Pászka, Knoester, Samy Mmaee, Botka – Vécsei, Besic (Esiti) – Adama Traore, Gojak (Tokmac), Zachariassen – Ryan Mmaee (Boli). Edző: Csercseszov.

Crvena Zvezda: Borjan – Rodic, Dragovic (Milunovic), Erakovic, Gobeljic – Ivanic, Kanga (Mijatovic), Sanogo (Kangwa), Mitrovic – Katai (Bukari), Pesic. Edző: Milojevic.

A H-csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore