Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: a szerb szövetségi kapitány Vlahovic-ékat dicsérte

Nagyon érdekes interjút adott a Gazzetta dello Sportnak a szerb válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Stojkovic. A korábbi támadó-középpályás távolról sincs kétségbe esve játékosai torinói gyengélkedése miatt.

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Városi rangadó vár holnap este a Juventus együttesére, mely egyelőre nem igazán remekel sem a Bajnokok Ligájában, sem az olasz bajnokságban. A kritikák egyik fő elszenvedője a Juve a Zebrák januárban szerződtetett támadója, Dusan Vlahovic. A 22 éves szerb csatár ugyanis csak hat gólt szerzett a szezonban eddig lejátszott tizenkettő tétmeccsén. Az akarat látszik Vlahovic-on, lévén a belgrádi tehetség folyamatosan lövöldözi az ellenfelek kapuját, ám szeptember 1. óta csak egyetlen egy bajnoki gólja van. Szintén kritikák érik az idén nyáron igazolt Filip Kostic-ot is, aki meglehetősen lassan találta meg eddig a torinóiak ritmusát.

Stojkovic kapitány még sincs kétségbe esve, ugyanis őt sokkal jobban érdekli a két nevezett válogatottbeli formája, amiben viszont semmi kivetnivalót nem talál:

„Vlahovic nem szerez annyi gólt a Juveban, de ez nem aggaszt. Az érdekel, hogy fizikálisan jól legyen. Mindig is lőtt gólokat, és a jövőben is fog. Mindenki látja, hogy Szerbia Vlahovic-a más, mint a Juventus-é, de ez nem az én problémám. Ő a csúcs, ez nem vitás. Filipnek időt kell adni, hogy megállja a helyét egy olyan nagyon taktikus és nehéz bajnokságban, mint a Serie A. Ha a Juventus eredményei javulnak, az emberek majd Kostic-ről is másképp vélekednek majd. Mindig is Allegri-rajongó voltam, és továbbra is az vagyok. Max nagyon intelligens, és biztos vagyok benne, hogy megtalálja a megoldást a Juve újraélesztésére. Holnap viszont kemény derbire számítok. A „Fekete-fehéreknek” nyerniük kell, de a Toro egy olyan csapat, amely képes meglepetést okozni.”

– latolgatta a hétvégi esélyeket, a szerb tréner.

A Juventus a héten a Bajnokok Ligájában is szenvedősre vette a figurát, Izraelben kapott ki.

A Serie A 10. fordulójának menetrendje:
Szombat:
15:00 Empoli – Monza (tv: Sport 2, élő)
18:00 Torino – Juventus (tv: Sport 2, élő)
20:45 Atalanta – Sassuolo (tv: Sport 2, élő)

Vasárnap:
12:30 Internazionale – Salernitana (tv: Sport 2, élő)
15.00 Lazio – Udinese (tv: Sport 2, élő)
15:00 Spezia – Cremonese
18:00 Napoli – Bologna (tv: Sport 2, élő)
20:45 Hellas Verona – AC Milan (tv: Sport 2, élő)

Hétfő:
18:30 Sampdoria – AS Roma (tv: Sport 1, élő)
20:45 Lecce – Fiorentina (tv: Sport 1, élő)

A bajnokság állása:


Standings provided by Sofascore